Visionen bag den ergonomiske stol

Hvad gør man, når rygsmerterne er så store, at man ikke kan sidde på en almindelig kontorstol? Claus Lundsgaard, Dynamostols stifter, blev med en proaktiv opfinders nysgerrighed og en fremsynet entreprenørånd grebet af at skabe en stol, der kunne ændre den måde, vi sidder på. Claus ønskede at hjælpe mennesker til at få et arbejdsliv uden rygsmerter affødt af for mange timers passivitet foran skrivebordet. I en alder af 55 år valgte Claus derfor at undersøge, hvad han selv kunne gøre for at forbedre sin kontorstol. Hvordan kunne han forebygge smerter i ryg, nakke og hoved og hjælpe sig selv og andre mennesker til at sidde mere aktivt?

Den første prototype af den ergonomiske kontorstol var inspireret af cowboyens saddel. Men formet efter et bæken.

I 1982 havde Claus den første prototype klar på en stol der aktiverede brugeren frem for at passivisere. En ergonomisk stol man kunne bruge mange timer hver eneste dag. Han havde ladet sig inspirere af sine rejser til Amerika. Hvor han havde observeret cowboys sidde på en hesteryg dagen lang uden at få ondt i ryg og skuldre – de var trætte efter en lang dag ude i naturen, men de var stærke og friske, fordi de sad aktivt og var i bevægelse hele dage. Prototypen er med tiden blevet til vores Classic stol.

Opgøret med den konventionelle

Da Claus stiftede Dynamostol for 35 år siden, var ideen om, at du kunne sidde dig stærk ved at sidde aktivt, innovativ og nytænkende. Den konventionelle kontorstol skulle have armlæn og ryglæn. Den vigtigste funktion var at den skulle opfylde behovet for at sidde ved skrivebordet i mange timer hver dag – passiv og koncentreret i arbejdet. Ligesom Claus måtte mange kontoransatte lægge sig med rygsmerter – den inaktive siddestilling nedbrød muskler og knogler, og fordøjelsessystemet gik i stå, fordi maveregionen blev presset uhensigtsmæssigt sammen.

Pioneren Claus Lundsgaard var forud for sin tid

Først senere er viden omkring aktive siddestillinger, som vores proaktive stifter indså i starten af 80’erne, blevet alment kendt. Vi er glade for, at der i dag er mange stoleproducenter, som designer stole til mennesker, der ønsker at holde sig i form og sidde aktivt på deres stol, som styrker kroppen frem for at nedbryde den.

Ny generation ved roret i Dynamostol

I 2002 overtog Jacob Lundsgaard, Claus Lundsgaards søn, den daglige drift i Dynamostol. Jacob er ligesom sin far fremadsynet. Han har sat et nyt designsamarbejde i søen, og hans engagement smitter af på os andre 6 kolleger i virksomheden.

De grundværdier og holdninger, som Claus grundlagde Dynamostol med, har ikke ændret sig – tværtimod har vi udviklet og bygget videre på dem.

Med fokus på design og funktionalitet ønsker vi at skabe gode og sunde produkter, der kan fremme en aktiv livsstil og et sundt arbejdsmiljø og dermed skabe et arbejdsliv, der kan give alle mere energi og overskud.