Sadelstol med hjul

En ergonomisk sadelstol med hjul fra Dynamostol er lavet i funktionelt elegant og ergonomisk design, så du undgår smerter i den øvre del af kroppen. Disse stole tillader derfor, at du kan bevæge dig frit og styrke din muskulatur i ryggen. De fleste af vores sadelstole er med bøjle, men vi har også ReForm stolen, som er uden bøjle.

5 vare(r)

Prøv 14 dage gratis

Prøv stolen i 14 dage helt gratis.

Gratis fragt

Gratis fragt på alle webordre.

Ergonomisk design

Designet til at forebygge rygsmerter

Er Dynamostol en sadelstol?

Både ja og nej! Mange af de principper vores ergonomisk sadelstol bærer på udgår fra ”rytterstillingen” dvs. den måde du sidder på en hest;

  • Du sidder i balance
  • Du har en opretsiddende stilling
  • Dine lår peger nedad
  • Du har en åben vinkel i hofte og lår.

Det der adskiller en Dynamostol sadelstol fra andre sadelstole, er den aktive siddestilling.

På vores stol kan du bevæge dig helt frit og det giver dig en aktive siddestilling.

Du få således alle fordelene fra en traditionel sadelstol, samtidig undgår du de betydelige begrænsninger den traditionelle sadelstole har. Hvilket vil sige at du får tvunget dine ben fra hinanden i en unaturlig bred vinkel.

Det er et mindre problem på en hest, idet hestens bevægelser giver aktivitet, der kompenserer for den statiske belastning af dine hofter.
På en stol er det imidlertid et stort problem, da du på længere sigt vil opleve smerter og ubehag, som skyldes dine siddestilling.

En anden problematik er, at du er fikseret på den nederste del af ryggen. Det betyder at din ryg, der normalt er en lang bevægelig ”slange”, ikke har mulighed for at bevæge sig i den nederste tredjedel. Det medfører, at du må kompenserer i de øverste 2 tredjedele af ryggen, heraf meget i nakken, som bliver udsat for en unødig stor belastning.

En designet sadelstol med bøjle

Grundlæggeren af Dynamostol, Claus Lundsgaard, har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic, som har været på markedet i mere end 35 år. En funktionel og ergonomisk arbejdsstol, hvor den bagvedliggende filosofi bygger på rytterstillingen.

Det bør dog understreges, at sædet er formet med tanke på kroppens anatomi.

Dynamostol InCharge er formgivet af den verdensberømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En æstetisk og funktionel perle der hver dag glæder mange mennesker med siddende arbejde. Ligesom med Classic stolen er der her taget udgangspunkt i “rytterstillingen”.

Nanna Ditzel har forfinet udtrykket af stolen med en metal gribebøjle, som omkranser sædet. Dens funktion er at retningsbestemme stolen når den skal flyttes fra a til b, eller når du sætter dig på den. Der er det nemt at tage fat i gribebøjlen og trække stolen hen så du kan sætte dig på den.

Dynamostol ReForm er et redesign af vores Classic stol. I 2014 indgik vi et samarbejde med Ander P. Jensen, der ud fra Classic stolens principper skulle formgive en ny stol.

Det blev til ReForm stolen. Som vi er meget stolte af. Funktionen er den samme, men stolens æstetiske udtryk er langt smukkere.

Vi er glade og stolte over at kunne sige, at vores stole hjulpet rigtig mange til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Fordelene ved en Dynamostol

Aktivitet
Det smarte ved vores stol er netop, at den kan dække mange forskellige behov. Frem for alt er det en aktiv stol som giver dig hvor du har mulighed for at bevæge dig frit, styrke din muskulatur og stimulerer dit kredsløb.

Derfor er der ingen grund til at tale om en bestemt vinkel i knæ og hofteled som er PERFEKT… næh det PERFEKTE er at du nu har fået en fantastisk stol, der er super fleksibel og som fungerer perfekt både på klinikker, ambulatorier, laboratorier og ved et hæve/sænkebord.

Når du sætter dig på stolen skal du mærke bækkenet falder på plads ned i sædet.

Da sædet er formet så det passer til dit bækken, vil du nemt mærke at du har lettere ved at rette din ryg end på en traditionel stol. I starten mærke du måske stolens udformning fortil, den fornemmelse forsvinder efter et par dage.

Forhøjningen fortil forhindre at du glider ned af stolen selvom du sidder højere end på en almindelig stol. Der skal være en åben vinkel i dit hofteled, men du skal stadigt kunne nå jorden.

Det er en god ide at ændre lidt på højden i løbet af dagen.

Rengøring og hygiejne

Det minimalistiske design gør at stolen er let at rengøre. Alle flader er i krom eller aluminium der tåler alle former for rengøringsmidler. Polstret er en kunstlæder der tåler alle gængse rengøringsmidler beregnet til tekstil-rengøring.

Fleksibilitet

Sædets specielle design gør at du nemt kan sætte dig på stolen. Den praktiske gribebøjle gør det nemt for dig at retningsbestemme sædet, og det fungerer også perfekt som et håndtag, når stolen skal flyttes.

Eftersom stolen ikke fylder specielt meget, støder man ikke ind i kabinetter, brikse eller kollegaer når man suser rundt på stolen som er udstyret med dejligt letløbende hjul.

Herunder finder du en vejledning, hvor vi håber, at du kan genkende dig selv i en af vores beskrivelser, i forhold til den måde du skal bruge din Dynamostol.
Det særlige design gør at stolen er let at komme af og på. Sædet er retningsbestemt og den praktiske gribebøjle giver dig en hurtig orientering om sædets retning, samt et perfekt håndtag når stolen skal flyttes.

Eftersom stolen næsten ikke fylder noget støder man ikke ind i kabinetter, brikse eller kollegaer, når man suser rundt på stolen der har dejligt letløbende hjul.
Herunder finder du en vejledning hvor vi håber du kan genkende dig selv, i en af vores beskrivelser, i forhold til den måde du skal bruge din Dynamostol.