Kontorstole

Den perfekte
kontorstol

til dig der har valgt det sunde liv
Ergonomiske kontorstole

Dynamostols 3 modeller, InCharge, ReForm og Classic, er alle egnet til kontormiljøet. 

Disse ergonomiske kontorstole giver dig mulighed for at du styrker din krop, mens du sidder ned og arbejder. Stolene er udviklet så de hjælper kroppen til at sidde aktivt, så du undgår skader i forbindelse med lange arbejdsdage foran skrivebordet.


Hvilken kontorstol skal du vælge?

Vi har tre modeller inden for kontorstole, som du kan vælge imellem:

InCharge, ReForm og Classic.

Længere nede på siden kan du læse om de enkelte modeller.

InCharge til kontor

InCharge er en revolution inden for ergonomiske kontorstole, designet af Nanna Ditzel i 1998. InCharge tager udgangspunkt i menneskets anatomi og er designet til, at du skal være i kontrol over din arbejdssituation. Der er fokus på at gøre det nemt at manøvrere og at støtte kroppens behov for at være i bevægelse, selvom man har et job, hvor man sidder meget ned. Sædet er formet efter et bækken og denne form opfordrer til, at du får en naturlig s-kurve i din rygsøjle, og ikke falder sammen i ryggen som det ofte sker på en konventionel stol.

ReForm til kontor

ReForm er en minimalistisk og elegant kontorstol, som samtidig er ergonomisk og understøttende i sin funktion. Den er designet til at give dig en aktiv og behagelig siddestilling, og kan dermed bidrage til at forebygge arbejdsskader som smerter i lænd, nakke og ryg, der kan opstå ved udfordrende arbejdsstillinger eller arbejde, hvor du sidder ned længe ad gangen.

Classic til kontor

Classic stolen var grundlægger Claus Lundsgaards idé om en ergonomisk kontorstol uden ryglæn og armlæn. Stolen har i mere end 30 år hjulpet mange mennesker til en bedre hverdag, med en mere aktiv siddestilling på kontoret. De bløde og letløbende hjul, gør det desuden nemt for dig at bevæge dig rundt. Classic stolen vil være et naturligt valg for dig, der ønsker et ergonomisk værktøj, der kan danne grundlag for et sundt arbejdsmiljø.

Ekstra funktioner du kan vælge til din kontorstol.

Når du har besluttet dig for hvilken af tre modeller du vil prøve eller købe, er der yderliger nogle valg, du skal tage stilling til.

Flex: Flex er et helt unikt, fleksibelt sæde, som kan vippe 11 grader i alle retninger. Dermed kan stolen støtte dig i yderliggående arbejdsstillinger. Samtidig giver det en naturlig aktiv siddestilling der styrker din kernemuskulatur og balance.

Obs. Flex er kun muligt på vores InCharge model.

Gribebøjle: Gribebøjlen er ikke et ryglæn, men et smukt håndtag der omkranser sædet og samtidig gøre det nemt at flytte stolen rundt. Den kan også bruges til at styre retning på sædet, når du sætter dig på stolen.

Obs. Gribøjlen er fastmonteret InCharge stolen. Den skal aktivt vælges fra, hvis du ikke vil have den på stolen.

Når du har valgt modellen der passer perfekt til dig, kan du også vælge højde og betræk.

Den sunde kontorstol

Det gælder for alle tre modeller at de:

• Giver en aktiv arbejdsstilling med mulighed for fri bevægelse.
• Forebygger arbejdsskader ved stillesiddende arbejde.
• Gør det nemt at bevæge sig rundt på arbejdspladsen.
• Har et minimalistisk og smukt design.

Derfor skal du købe Dynamostols ergonomiske kontorstol

En ergonomisk kontorstol tager udgangspunkt i dine behov, når du skal sidde ned i mange timer og arbejde. Vores ergonomiske kontorstole har et enkelt og minimalistisk look, de passer derfor ind i enhver indretning, og kan styles efter smag og behag. Leder du efter en kontorstol, der er god for ryggen, er Dynamostol ergonomiske kontorstole et rigtig godt valg.

En ergonomisk kontorstol er kendetegnet ved nogle simple og logiske karakteristika:

• Ergonomisk møder du et optimalt arbejdsredskab.
• Kontorstolen er behagelig og giver mulighed for at være fysisk aktiv
• Det særlige design gør, at stolen er let at håndtere og komme af og på.

Forskellen på en sadelstol og en ergonomisk kontorstol

Andre ergonomiske kontorstole er lavet som en hestesadel og kaldes derfor sadelstole. Du vil umiddelbart fornemme, at du sidder behageligt. Men sadlen er som udgangspunkt skabt til en hesteryg, hvor rytteren er i bevægelse - på en sadelstol er der ingen naturlig bevægelse, som hjælper til at spænde op i ben, mave, ryg og skuldre.

I stedet for belaster du dine hofter i en unaturlig udad rotation, som på længere sigt kan være skadelig og give ubehagelige smerter i hofteleddene. Det er netop dette, som vi hos Dynamostol ønsker at gøre op med. Vi skaber derfor ergonomiske kontorstole, der er gode for ryggen, idet de inviterer til en aktiv sidestilling.

Vælger du en traditionel kontorstol med ryglæn og armlæn, bliver du passiviseret og mister muskelkraft og energi. Du synker sammen og belaster ryg, skuldre og nakke, men frem for alt sænker du dit kredsløb - dette sker naturligvis ikke med en ergonomisk kontorstol uden armlæn fra Dynamostol.

Hvornår skal du vælge en ergonomisk kontorstol til kontoret?

Er du så heldig, at du har et hæve/sænke bord, så vil den bedste ergonomiske kontorstol give dig en åben vinkel i hofte og knæ. Din ryg bliver naturligt rettet op når du sidder på denne måde og musklerne i den nedre del af ryggen bliver aktiveret. På den måde får du det bedste fra både kontorstol og ergonomi. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige, står vi altid klar til at hjælpe dig og tilbyde dig den bedste kundeservice.

Arbejder du ved et bord uden hæve/sænke funktion er den bedste ergonomiske kontorstol den, hvor du ubesværet kan få lårene ind under bordet. Det kan betyde, at du kommer til at sidde lidt lavere end tiltænkt. Du har mulighed for at kompensere ved at sætte det ene ben bagud, således at knæet peger nedad. Derved strækker du den nederste del af ryggen, og får en langt bedre arbejdsstilling end på en traditionel kontorstol. En anden mulighed kan være, at du sætter 4 klodser under bordbenene, og dermed hæver bordet det antal centimeter, der er behov for. Derved opnår du et rigtig fint arbejdsbord hvor hæve/sænke funktionen blive mindre relevant.

Samarbejde med fysioterapeut

Når du ønsker at blive særligt udfordret, har vi i samarbejde med den Hollandske Fysioterapeut Wim Don, udviklet en kontorstol med Flex funktion. Flex betyder fleksibel, hvilket vil sige, at sædet er bevægeligt. Som bruger har du præcis samme fornemmelse som når du sidder på en pilates bold, dog har du fordelene ved at stolen ikke triller væk og du sidder på et perfekt udformet sæde.

Du tænker måske ”...sådan en kontorstol kan jeg ikke bruge som kontorstol” men det kan du! Og du vil elske at blive aktiveret, i modsætning til at sidde passivt med ryglæn og armlæn der kun gør, at du IKKE kan bevæge dig frit.

Hvilken model skal du vælge?

Når man præsenteres for Dynamostols design-kontorstole; InCharge, Classic og ReForm kan man godt blive i tvivl om, hvilken model man skal vælge. Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre kontorstole og passer til et hvilket som helst ergonomisk kontor. Det handler mere om, hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi gerne vil dele, dog skal de betragtes som pejlemærker og ikke som nogen eksakt facitliste.

• Har du korte ben, og er du ikke specielt høj siger vores erfaring at Classic/ReForm muligvis er at foretrække.

• Hverken InCharge, Classic eller ReForm er brede stole, tværtimod, men Classic/ReForm er en anelse smallere end InCharge, det betyder at du kan sidde med næsten helt samlede ben. Det har ikke nogen ergonomisk betydning men er udelukkende af hensyn til hvad du synes om.

• Generelt set skal du sidde højere end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben.