Spørgsmål og svar

Du er altid velkommen til at skrive til os på info@dynamostol.dk eller ringe til os på +4570885875 hvis du har spørgsmål. Herunder har vi prøvet at svare på ofte stillede spørgsmål, så du måske kan finde svar med det samme.

Spørgsmål om at side aktivt

Vores stole er designet ud fra et princip om, at du skal sidde i balance og aktivere dine muskler. Det vil sige, at du styrker din krop, fordi du aktiveres og ikke fastlåses.Stolen hjælper dig til at sidde oprejst og i balance.

Du skal vælge en stol, som du sidder aktivt på, fordi du på den måde holder kroppen og dermed blodcirkulationen i gang. Så undgår du trætte ben, spændt nakke og ryg og får hele tiden frisk blod til hjernen, så du kan præstere uden at blive træt.

Uden et ryglæn træner du – helt uden at lægge mærke til det – din core-muskulatur og får dermed en bedre holdning.

Humblen forrest på sædet forhindrer dig i at glide ned af stolen. Den sikrer, at du sidder sikkert og i balance – specielt i koncentrerede situationer, hvor det er vigtigt, at stolen giver dig den nødvendige støtte.

Hvis ”forhøjningen” fortil generer dig, kan det være fordi, du sidder for højt. Prøv sænk højden på stolen og mærk efter om det er bedre.

Vi hører ofte, at hvis man har siddet på en traditionel ”hestesadel” stol, så har man fået at vide at man skal sidde MEGET højt – det behøver du slet ikke.

Om valg af stol og behov

Ergonomiske stole kan gavne de fleste der sidder meget, det vigtigt er at finde den model der passer bedst til dig.

Ja, du kan altid få lov at prøve vores stole gratis i 14 dage. Det vigtigste for os er nemlig, at du får den stol, der passer til dig. På den måde har du mulighed for at teste, hvilken stol der passer bedst til dig og dine behov. Læs mere om Prøv gratis her.

Mange med nedsat mobilitet har glæde og gavn af at bruge en Dynamostol. Vores stole kan være en stor hjælp i hjemmet. Eksempelvis kan den give dig støtte, når du laver mad. Stolene er designet, så de er lette at komme rundt med i hjemmet, hvilket er en fordel, hvis du ikke har så mange kræfter. Dog kan det være svært at bruge en af vores aktive stole, hvis din mobilitet er væsentlig nedsat. Du er altid velkommen til at ringe og få vejledning. Vi vil guide dig i lige præcis din situation og efter dine behov. Du kan altid låne en stol i 14 dage for at se, om den passer til dig.

Ja, alle vores stole kan let og hurtigt tilpasses forskellige behov. Stolene har en trinløs højderegulering, som gør, at det er let at indstille dem til forskellige arbejdsstillinger og personer.

Ja, du har mulighed for at vælge farve og materiale på dit betræk, så stolen passer til din smag og din indretning.

Ja, du kan uden problemer sidde på en Dynamostol hele dagen. Som med mange nye ting kan det kræve lidt tid at vænne sig til den nye måde at sidde på, men du vil hurtigt opdage, at du faktisk kan sidde længere tid på en Dynamostol og bevare koncentrationen end på en traditionel kontorstol, fordi du ikke kan sidde stille som på en konventionel stol – du sidder mere aktivt i bevægelse.

Tekniske spørgsmål og vedligehold

Flex-mekanismen kan ikke låses, da det netop er stolens formål, at du sidder mere aktivt. Man vænner sig hurtigt til, at stolen følger dine bevægelser.

Tjek, om der er snavs i hjulene – og prøv at støvsuge dem. Se evt. hvordan Torben gør i denne film. Hvis det ikke hjælper, er det muligt at købe nye hjul i vores webshop under tilbehør.

Hvis din stol ikke rigtig vil reagere, når du prøver at køre den op og ned, kan det skyldes, at stemplet i cylindrene er blevet ”tør.” Hvis det er muligt, skal du trække sædet op i højeste position og rense stemplet med husholdningssprit, som påføres et stykke køkkenrulle. Derefter skal du dryppe 5 dråber symaskineolie (det er vigtigt at det er SYREFRI olie - IKKE VD40) på stemplet. Kør sædet op og ned et par gange, aftør og smør lidt på igen. Så skulle din stol gerne fungere igen. Se evt. filmen med Torben, hvor han demonstrerer, hvordan du giver din stol olie.