Gode øvelser til dig, der har stillesiddende arbejde

Stillesiddende arbejde kan på både kort og lang sigt forårsage ondt i ryggen og et dårligt helbred.

Flere og flere danskere har kontorarbejde som deres primære beskæftigelse, og hjemmearbejde er efterhånden mere reglen end undtagelsen. Derfor er der, mere end nogensinde - behov for at tænke ergonomisk sundhed ind i hverdagen. På den baggrund har vi hos Dynamostol udviklet innovative kontorstole til en sund siddestilling, der holder dig aktiv og i bevægelse.

Udover en sund og aktiv siddestilling, har du også brug for at strække muskler og sener ud i løbet af dagen. Hos nogen er det naturligt at holde en lille pause for at strække kroppen ud, hos andre er det godt med en lille reminder og forslag til øvelser.

Hvis du er en af dem der har brug for lidt inspiration til udstrækningsøvelser, så har fysioterapeut Bjarke Bech Villadsen nogle gode forslag til, hvordan du ved at strække kroppen, kan afhjælpe smerter i kroppen forårsaget af stillesiddende arbejde.

Få den bedste arbejdsdag med fokus på søvn, kost, stress, motion og kontorindretning

En effektiv arbejdsdag handler ikke kun om at møde op på arbejde og udføre sine opgaver. Den starter allerede dagen før med gode søvnvaner og fortsætter med en sund kost, effektiv stresshåndtering, tilstrækkelig motion og en ergonomisk kontorindretning. Ved at tage højde for disse faktorer kan du skabe en bedre, sundere og mere produktiv arbejdsdag. Lad os dykke ned i de forskellige aspekter, som kan hjælpe dig til at få den perfekte arbejdsdag.

Hvordan er din søvn?

Søvn er fundamentet for en god arbejdsdag. Uden tilstrækkelig og god kvalitetssøvn kan det være svært at koncentrere sig, tænke klart og være produktiv. Her er nogle tips til, hvordan du kan forbedre din søvn:

 • Regelmæssig søvnrytme: Gå i seng og stå op på samme tid hver dag, også i weekenderne. Det hjælper din krop med at regulere sit indre ur.
 • Skab et afslappende søvnmiljø: Sørg for, at dit soveværelse er mørkt, stille og køligt. Overvej at bruge ørepropper eller en sovemaske, hvis det er nødvendigt.
 • Undgå stimulanser: Koffein og nikotin kan forstyrre din søvn, så undgå dem i timerne op til sengetid.
 • Begræns skærmtid: Blåt lys fra telefoner, tablets og computere kan forstyrre din søvncyklus. Prøv at undgå skærme mindst en time før sengetid.

Hvordan er din kost?

En sund og balanceret kost er afgørende for at opretholde energiniveauet hele dagen. Prøv at læse med her:

 • Spis regelmæssigt: Hold dig til regelmæssige måltider og snacks for at undgå blodsukkerudsving, som kan påvirke din energi og koncentration.
 • Vælg næringsrige fødevarer: Inkluder masser af frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og sunde fedtstoffer i din kost. Disse fødevarer giver de nødvendige næringsstoffer til hjernen og kroppen.
 • Hold dig hydreret: Drik rigeligt med vand i løbet af dagen. Dehydrering kan føre til træthed og nedsat koncentration.
 • Undgå sukker og forarbejdede fødevarer: De fleste af os kender fornemmelsen af sukkertrang ved en kan give hurtige energiudsving og efterlade dig træt og uoplagt senere på dagen.

Har du en stresset hverdag?

Stress kan have en stor indvirkning på din arbejdsdag og generelle velbefindende. At lære at håndtere stress er derfor afgørende. Her er nogle måder at reducere stress på:

 • Planlæg og prioriter: Lav en daglig to-do-liste og prioriter dine opgaver. Dette kan hjælpe med at reducere følelsen af at være overvældet.
 • Tag pauser: Korte pauser i løbet af dagen kan hjælpe med at genoplade dine batterier. Overvej at tage en kort gåtur eller lave nogle strækøvelser, evt. som dem Bjarke har forslået.
 • Øv mindfulness og meditation: Disse teknikker kan hjælpe med at reducere stress og forbedre fokus. Prøv at afsætte et par minutter hver dag til at øve dyb vejrtrækning eller meditation.
 • Søg støtte: Tal med venner, familie eller en professionel, hvis du føler dig overvældet af stress. Det kan hjælpe at dele dine bekymringer og få støtte.

Hvordan er din aktivitet, får du dyrket motion?

Motion spiller en vigtig rolle i at opretholde både fysisk og mental sundhed. Her er nogle måder at sikre, at du får nok motion:

 • Inkorporer motion i din dagligdag: Tag trappen i stedet for elevatoren, gå eller cykl til arbejde, eller tag en kort gåtur i frokostpausen.
 • Sæt realistiske mål: Start med små, realistiske mål, som at gå en tur hver dag eller lave en kort træningssession. Øg gradvist intensiteten og varigheden.
 • Find en aktivitet du nyder: Det er lettere at holde sig til motion, hvis du finder en aktivitet, du nyder. Det kan være alt fra dans og yoga til løb og svømning.
 • Brug teknologi: Brug apps eller fitness-trackere til at holde styr på din aktivitet og motivere dig til at nå dine mål.

Hvordan er dit kontor indrettet?

En ergonomisk kontorindretning kan have en stor indvirkning på din komfort og produktivitet. Her er nogle tips til at forbedre din arbejdsplads:

 • Sørg for korrekt siddestilling: Din stol bør ikke være en begrænsning for at du kan sidde aktivt. Dine fødder skal kunne hvile fladt på gulvet eller på en fodstøtte. Din skærm skal være i øjenhøjde for at undgå belastning af nakke og øjne.
 • Organiser dit arbejdsområde: Hold dit skrivebord ryddeligt og organiseret. Dette kan hjælpe med at reducere stress og øge produktiviteten.
 • Brug ergonomiske værktøjer: Overvej at investere i ergonomisk udstyr som tastaturer, mus og skærmstativer. Disse kan hjælpe med at reducere belastning og forbedre komforten.
 • Bevæg dig regelmæssigt: Selvom du har en ergonomisk arbejdsplads, er det vigtigt at bevæge sig regelmæssigt. Rejs dig op, stræk ud, og gå rundt i et par minutter hver time.

Vi kan hjælpe dig med at sidde sundt og aktivt på en ergonomisk stol

Ved at vælge en ergonomisk stol og indarbejde en aktiv siddestilling får du mere energi og overskud i løbet af dagen. Vi tilbyder ergonomiske stole og rådgivning for at forbedre din arbejdsdag og dit arbejdsliv.

Fordelene ved en ergonomisk stol og aktiv siddestilling

En ergonomisk stol støtter din krop korrekt og reducerer belastning og ubehag. Fordelene inkluderer:

 • Forbedret kropsholdning: En ergonomisk stol støtter og minsker risikoen for rygsmerter.
 • Øget komfort: Super enkle justerbare funktioner gør det muligt at tilpasse stolen til dine behov, hvilket øger komforten og reducerer træthed.
 • Øget energi og produktivitet: Korrekt siddestilling forbedrer blodcirkulationen og ilttilførslen til hjernen, hvilket kan give mere energi og øge produktiviteten.

Hvordan kan vi hjælpe dig

Vi tilbyder ergonomiske stole og professionel rådgivning for at give dig de bedste muligheder for et langt og godt arbejdsliv. Claus, der grundlagde Dynamostol, arbejdede til han blev 75 år. Idag 2024 er han 98 år og lever et fint og godt liv. Han er et godt eksempel på, at det kan betale sig at leve et sundt og aktivt liv.

Lad os hjælpe dig med at skabe en sund og aktiv arbejdsdag, så du kan få mere velvære og opnå dit fulde potentiale.