Lændeøvelse - Seated Good Morning (kontorøvelse 1/4)

I denne serie med kontorøvelser viser fysioterapeut Bjarke Bech Villadsen 4 øvelser, som kan hjælpe dig til at blive mere produktiv i dit arbejde og generelt mere sund og rask i din hverdag. Øvelserne kan laves som en del af arbejdsdagen, eller når du kommer hjem. 

Denne første øvelse, som hedder Seated Good Morning, styrker lænden og er derfor god mod begyndende lændesmerter. Det er en meget enkel øvelse hvor man sidder på sin stol og skiftevis læner sig frem og retter sig op i rolige gentagelser. Al bevægelsen skal foregå i hoften og det er vigtigt at lænden holdes strakt. I videoen viser Bjarke præcis hvordan man skal sidde på stolen og lave øvelsen for at få mest muligt gavn af den. Øvelsen styrker lænden og giver mere plads i baglårene og ballerne. 

Denne udstrækningsøvelse er som sagt en del af en serie af kontorøvelser som Bjarke anbefaler, du kan se alle vores videoer med kontorøvelser her. Men selvom disse øvelser kan være med til at afhjælpe smerter, er det selvfølgelig endnu mere vigtigt at sidde godt i løbet af hele arbejdsdagen og dermed forebygge smerter og gener. Derfor har Bjarke også lavet en guide til en god siddestilling på kontoret du kan læse her.

I videoen sidder Camilla på en InCharge Office med betræk i lysegrå uld.