Klinikstole

Med en klinikstol fra Dynamostol kan du bevæge dig frit rundt. Den vil således hjælpe dig til en optimal siddestilling, der vil hjælpe dig med at styrke dine muskler, så du får mere overskud, når du skal koncentrere dig om dine patienter. Denne serie af stole er udviklet i samarbejde med fagpersoner som tandlæger, kirurger, laboranter, sygeplejersker og mange flere, for at udvikle en klinikstol der er optimal til sundhedsfagligt personale. Vælg herunder for at se hvilke stole der passer bedst til din arbejdssituation.

Hvad er en klinikstol fra Dynamostol?

Vores klinikstole tager udgangspunkt i dine behov for at løse de specifikke arbejdsopgaver der naturligt ligger i arbejdet. Dette kendetegnet ved nogle simple logiske karakteristika:

• Ergonomisk har du et optimalt arbejdsredskab.
• Stolen er let at rengøre og leveres med et polster der nemt kan tørres af.
• Det særlige design gør at stolen er let at bevæge sig rundt med.
• Hjulene på stolen hjælper til en flydende bevægelse.

Du skal vælge en Dynamostol klinikstol fordi:

En klinikstol fra Dynamostol vil give dig en optimal siddestilling, når du skal koncentrere dig om dine patienter. Du kan uhindret bevæge dig rundt, uden at stolen forhindre din bevægelsesfrihed.

Mange af vores kunder kommer fra sundhedssektoren, hvor vi i samarbejde med fagpersonale som tandlæger, kirurger, laboranter, sygeplejersker og mange andre har forfinet vores produkt således at det passer specielt til sundhedsfagligt personale.

Vores klinikstole fungerer perfekt som:

Hvornår skal du vælge en Dynamostol klinikstol?

Dynamostol klinikstol tilpasser sig din arbejdshøjde og situation.

• Arbejder du på et ambulatorier, på en tandklinik, ved et hæve/sænke bord, på en operationsstue - i et miljø med stor fleksibilitet, skal du vælge en stol hvor du har en åben vinkel i hofte og knæ, hvilket hjælper til at rette din ryg op.

• Hvis dine arbejdsopgaver fordre en lav stol, skal du vælge en højde hvor du kan komme langt nok ned, uden du ikke behøver at bøje dig så meget, at du får hovedet nedad. Et godt trick er at du kan kompenserer for den lave siddehøjde ved at sætte det ene ben bagud, således at dit knæ peger ned mod gulvet. Derved strækker du det nederste af ryggen, og får en rigtig fin arbejdsstilling.

• En høj stol kan være relevant ved et højt bord eksempelvis i laboratoriet. Her kan det anbefales at få en fodring monteret så man ikke sidder og “dingler” med benene. Derved sikres den gode arbejdsstilling til trods for, at du ikke kan nå jorden.

• Hvis du arbejder i et sterilt eller rent miljø i forbindelse med operationer eller i GMO laboratorie. Her anbefales det at du vælger en fodbetjent stol hvor højden kan reguleres med foden uden brug af hænder. Dermed højner du det hygiejniske niveau miljø til dine patienters fordel.

Hvilken model af Dynamostol Klinikstole skal du vælge?

Når man præsenteres for Dynamostols modeller InCharge, Classic og ReForm kan man godt blive i tvivl om hvilken model man skal vælge.

Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre stole, så det handler mere om hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi vil dele med dig, dog skal de kun betragtes som pejlemærker og ikke som nogen eksakt facitliste.

• Skal du arbejde lavt, viser vores erfaring at Classic/ReForm fungerer rigtig godt. Det samme gælder hvis du er lav og har korte ben.

• Hverken InCharge eller Classic/ReForm, er brede stole, tværtimod. Men Classic/ReForm er en anelse smallere end InCharge, det betyder, at du kan sidde næsten med helt samlede ben. Det har ikke nogen ergonomisk betydning, men er udelukkende af hensyn til hvad du bedst kan lide.

• Generelt set skal du sidde højere end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt, at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben. Det giver nemlig ikke ekstra til ergonomien - kun ubehag.

Hvem er designeren bag?

Grundlæggeren af Dynamostol Claus Lundsgaard, har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic, som har været på markedet i mere end 35 år. En funktionel og ergonomisk klassiker der har hjulpet flere end 10.000 til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Dynamostol InCharge er formgivet af den verdensberømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En funktionel perle der dagligt glæder personale i den danske sundhedssektor.

Da Classic Clinic havde været på markedet i 30 år lod vi Designer Anders P. Jensen give sit bud på en opdatering. Det blev til ReForm som i øjeblikket er ved at etablere sig i markedet, som en naturlig aftager for Classic Clinic.