De bedste ergonomiske stole til tandklinikken

Vores stole giver dig en dynamisk siddestilling
og et arbejdsliv uden smerter

Her kan du se vores stole

Classic

stolen har gennem de sidste 40 år hjulpet rigtig mange mennesker til en bedre hverdag med en aktiv og dynamisk siddestilling. De bløde og letløbende hjul, gør det nemt at bevæge sig rundt. Classic stolen vil være et naturligt valg for dig, der ønsker et ergonomisk værktøj, der kan danne grundlag for et sundt og aktivt arbejdsmiljø.

Classic kollektionen
InCharge klinikstol med fodbetjening - en god stol hvis du arbejder i et sterilt miljø
InCharge

Med udgangspunkt i kroppens fysiske behov for at være aktiv, designede Nanna Ditzel denne elegante og funktionel arbejdsstol. Tanken er, at det skal være nemt og ubesværet at bevæge sig rundt på stolen i alle arbejdssituationer. Stolen vejer det halve af, hvad en normal stol vejer og fylder ikke ret meget, den vil derfor være det perfekte valg af arbejdsstol, hvis du arbejder på en tandklinik.

InCharge kollektion
ReForm

ReForm har et strømlinet og elegant udtryk. En ergonomisk stol, med en funktionel og understøttende funktion.

Stolen er designet til at give dig en den bedste siddestilling, og forebygge arbejdsskader som smerter i lænd, nakke og ryg der kan opstå i forbindelse med arbejdet på tandklinikken med udfordrende siddestilling.

ReForm kollektion
Fordelene ved at sidde på en
Dynamostol
  • Du undgår spændinger i nakke og skuldre
  • Din rygsøjle holder S-formen
  • Sædet giver en optimal støtte og siddeposition
  • Du opnår en naturlig balance i kroppen
  • Du har fri bevægelighed i ryg, arme og ben
  • Dit blod kan flyde uhindret rundt i kroppen

Hvilke tillægsfunktioner er der til stolene?

Nedenfor er klinikstolene kategoriseret indenfor deres funktioner. Vi har designet disse forskellige funktioner, så du får de bedste muligheder for at sidde ergonomisk korrekt. Du vil opleve, at du og dine kollegaer får færre sygedage grundet muskel- og ledsmerter.

InCharge klinikstol med fodbetjening - en god stol hvis du arbejder i et sterilt miljø
Klinikstole med fodbetjening

Med denne funktion kan du højderegulere stolen med fødderne. Det kan være en stor fordel, når du arbejder i et sterilt miljø, og har brug for at hæve eller sænke din siddehøjde uden brug af hænderne.

Klinikstole med fodbetjening
Klinikstole med flex funktion i sædet

Den unikke fleksfunktion støtter dig i de yderligtgående arbejdsstillinger, og når du sidder bøjet over en patient. Sædet kan vippe 11° i alle retninger, og giver dig således en god og fleksibel arbejdsfrihed.

Klinikstole med Flex i sædet
Klinikstole med gribebøjle

Gribebøjlen forveksles ofte med et ryglæn, men det er det ikke, det er et elegant håndtag, som gør det let for dig at flytte stolen, uden du skal bukke dig.

Klinikstole med gribebøjle
Standard klinikstole

Alle klinikstolene er designet til at give dig den bedste siddekomfort og støtte i de belastende siddestillinger, som ofte er forbundet med arbejdet på tandklinikken.

Se standard stole her
Bedste stole til
Tandklinikken

Vores ergonomisk klinikstole gør det nemt for dig at bevæge dig rundt om patientstolen.

Det lille fodkryds har en diameter på 50 cm, hvilket giver god plads til dine ben og fødder, og du får en optimal arbejdsposition tæt på patienten.

Desuden giver det ergonomisk formede sæde en god støtte i de udfordrende arbejdsstillinger, der ofte er forbundet med dit arbejde på tandklinikken.

Alle stole er betrukket med kunstskind eller mikrofiber, som er nemt at holde rent.

Kvindelig tandplejer sidder på InCharge operatørstol med fodbetjening. Patient ligger i patientstol.

Læs hvad andre skriver om Dynamostol

★ ★ ★ ★ ★

Denne dynamostol er fantastisk at sidde på, man bevæger sig let i alle positioner og jeg føler at man kan bevæge sig helt frit.

Inge Marie

★ ★ ★ ★ ★

Det er det bedste køb jeg længe har gjort, og så er der tilmed god service og hurtig levering.

Pia

★ ★ ★ ★ ★

God service. Fik fin vejledning, så jeg fik den stol der passer til mig. Jeg er meget glad og tilfreds med min nye Dynamostol og vil helt klart anbefale den til andre.

Helle

★ ★ ★ ★ ★

Virkelig god oplevelse med dynamostol. Stole i god kvalitet, hurtig levering og svartid. Havde også et problem med en af stolene vi fik leveret og de kom straks ud og fiksede det og har ikke haft problemer siden!

Louise

Har du en gammel stol, der trænger til en kærlig hånd?

Her kan du se Torben, som viser dig, hvordan du kan vedligeholde din Dynamostol.

Skal du bruge nye hjul eller et nyt betræk til din stol, så kan du finde det på vores tilbehør side.

Ergonomiske tandlægestole

Hvorfor skal du vælge en Dynamostol til tandklinikken?

Fordi du vil få det bedste arbejdsredskab, der hver dag vil give dig den optimale støtte, når du er udfordret i de besværlige arbejdsstillinger, der er forbundet med arbejdet som tandlæge. Det gør du fordi vores udformning på en ergonomisk operatørstol tager udgangspunkt i den menneskelige anatomi. De er designet til mennesker der sidder ned i mange timer hver dag.

Mange andre operatørstole er formet som en hestesadel, en klassisk sadelstol hvor du umiddelbart synes at sidde behageligt. Men fordi du ikke har hestens bevægelser belaster du dine hofter i en unaturlig udad rotation, der på længere sigt vil være skadelig, og give mange smerter i hofterne.

Det samme gælder, hvis du vælger en traditionel tandlægestol eller operatørstol med ryglæn og armlæn. Her bliver du passiviseret, og langsomt mister du muskelkraft og energi. Du synker sammen og belaster din ryg, dine skuldre og din nakke, men frem for alt påvirker det dit kredsløb. Blodcirkulationen bliver udfordret, når du har siddende arbejde, og du sidder på en traditionel stol med ryglæn og armlæn.

Rigtig mange af vores kunder arbejder i sundhedssektoren og på laboratorier Derfor har vi i samarbejde med fagpersonale som tandlæger, tandplejere og klinikassistenter forfinet vores produkt således, at det passer perfekt til det krævende arbejde på tandklinikken.

Hvorfor passer en Dynamostol perfekt til tandlægeklinikken?

1. Ergonomisk får du altså et optimalt arbejdsredskab.

2. Den nem at rengøre takket være en enkelt og minimalistisk design, og det aftørbare, rengøringsvenlige polster

3. Den er let at håndterer, bevæge sig rundt på og komme af og på.

Hvornår skal du vælge en Dynamostol til tandklinikken?

• Har du mulighed for at bestemme højden ved unit'en/patientstolen eller ved hæve/sænke bord, skal du vælge en Dynamostol, hvor du får en åben vinkel i hofte og knæ. Således at din ryg naturligt bliver rettet op.

• Har du operations arbejde, kan vi anbefale, at du vælger en fodbetjent Dynamostol, hvor højden reguleres med foden. Du undgår at skulle højdeindstille stolen med hånden og bevare således det sterile arbejdsmiljø. Derved højner du generelt det hygiejniske niveau på klinikken.

• Har du behov for at træne din muskulatur lidt mere, har vi i samarbejde med den Hollandske Fysioterapeut Wim Don, udviklet det vi kalder en Flex funktion. Flex betyder at sædet er fleksibel. Det vil sige at når du sidder på stolen har du nogenlunde den samme fornemmelse, som når du sidder på en Pilates bold, og samtidig har du fordelene ved at sidde på det perfekt udformede sæde. Du tænker måske: ”...sådan en stol kan jeg ikke arbejde koncentreret på!” -men det kan du, og du vil elske at blive aktiveret, i modsætning til at sidde passivt med ryglæn og armlæn der kun gør at du IKKE kan bevæge dig frit.

Hvilken tandlægestol skal du vælge?

Ja, det er et godt spørgsmål. For det er nemt at blive forvirret når man præsenteres for Dynamostols tre modeller InCharge, Classic og ReForm. Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre stole, så det handler mere om hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi her vil dele med dig, men som kun skal betragtes som pejlemærke og ikke nogen eksakt facitliste.

Hvis du er lav og har korte ben, er det vores erfaring, at Classic eller ReForm vil være at foretrække.

Hverken InCharge,Classic eller ReForm, er brede stole, tværtimod. Men Classic og ReForm er en anelse smallere end InCharge. Det betyder, at du kan sidde næsten med helt samlede ben. Det har som sådan ikke nogen ergonomisk betydning, det er udelukkende af hensyn til hvad du finder mest behageligt.

Generelt, skal du sidde højere på en Dynamostol end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt, at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben, for det er ubehageligt, og der er ikke nogen ergonomisk gevinst.

Designerne bag vores tandlægestole:

Grundlæggeren af Dynamostol, Claus Lundsgaard har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic, som har været på markedet i mere end 35 år. En funktionel og ergonomisk klassiker der har hjulpet 10.000'er til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Dynamostol InCharge er formgivet af den verdensberømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En funktionel perle der hver dag glæder mange personer verden over.

Da Classic havde været på markedet i 30 år lod vi designer Anders P. Jensen give sit bud på en opdatering. Det blev til ReForm stolen som er ved at etablerer sig i markedet, som en naturlig aftager for Classic stolen.