Gode udstrækningsøvelser på klinikken

Fysisk aktivitet mindsker gener i bevægeapparatet

Fysisk aktivitet har en tendens til at gøre os mere kropsbeviste. Har du en god kropsbevidsthed, vil du med stor sandsynlighed reagere hurtigere, hvis der er noget, som ikke føles godt for kroppen - så jo mere kropsbevist du er, jo større er chancen for, at du ændrer din arbejdsstilling eller laver øvelser, når kroppen trænger til dette.
Vores bedste råd til alle, der arbejder på en klinik, er at udføre små øvelser i løbet af arbejdsdagen, dels for at løsne op for de spændinger der opstår i kroppen på grund af de belastende arbejdsstillinger, dels for at styrke kroppen. 
Du kan eventuelt bruge de korte pauser mellem patienterne eller 5 min i din frokostpause. Det er en rigtig god og sund vane, når den først er indøvet.
Den motion, du dyrker i din fritid, skal du forsat udøve, men de små øvelser på  klinikken har en positiv effekt på krop, humør og arbejdsmiljø.

1. øvelse 

Afspænding i skuldrene - en nem øvelse, som du kan lave stående eller siddende.

2. Øvelse

Her er en dejlig udstrækningsøvelse, hvor du får fat i skuldrene, overarmene og nakken. 
3. Øvelse
I denne øvelse er det afspænding af skuldre-hals og arme. Det er en god øvelse, når du i lang tid har siddet med armene bøjet og holdt om instrumenterne.  
En stor tak til Mette Krebs fra Krebs Ergonomi, som har en stor indsigt i, hvilke fysisk krævende udfordringer der er ved at arbejde på en tandklinik.
Du kan læse mere om ergonomi på tandklinikken her, eller læs mere om ergonomiske dentalstole her.