Operatørstole til tandklinikker

Tandklinik med tandlæge der sidder på InCharge stol med fodbetjening. Klinikassistent står ved siden af sin InCharge operatørstol. Patient ligger i patientstol.

VI HAR DIN RYG

så du også har et smil til dagens sidste patient
Bedste stole til tandklinikken

Vores ergonomisk tandlægestole gør det nemt for dig at bevæge dig rundt om patientstolen.

Det lille fodkryds har en diameter på 50 cm, hvilket giver god plads til dine ben og fødder, og du får en optimal arbejdsposition tæt på patienten.

Desuden giver det ergonomisk formede sæde en god støtte i de udfordrende arbejdsstillinger, der ofte er forbundet med dit arbejde på tandklinikken.

Alle stole er betrukket med kunstskind eller mikrofiber, som er nemt at holde rent.

Kvindelig tandplejer sidder på InCharge operatørstol med fodbetjening. Patient ligger i patientstol.
Her kan du se hvilke
Fordele der er ved at sidde på en Dynamostol

👉🏼 Undgår spændinger i nakke og skuldre

👉🏼 Rygsøjlen holder S-formen

👉🏼 Sædet giver en optimal siddeposition

👉🏼 En naturlig balance i kroppen

👉🏼 Fri bevægelighed for ryg, arme og ben

👉🏼 Blodet løber uhindret rundt i kroppen

Tre forskellige
Tandlægestole

Vi har tre modeller inden for operatørstole til dig der arbejder på en tandklinik:

InCharge, ReForm og Classic

For alle tre modeller gælder det at de:

• Giver en optimal støtte i udfordrende arbejdsstillinger.
• Har et enkelt og minimalistisk design - stolen fylder ikke meget.
• Er nemme at rengøre.

Classic fodbetjent operatørstol med rødt kunstskind. InCharge operatørstol fodbetjent med blå kunstskind. ReForm operatørstol fodbetjent med sort kunstskind.

InCharge

Vores InCharge stol blev designet af den verdensberømte designer Nanna Ditzel i 1993 - revolution inden for ergonomiske arbejdsstole. Med udgangspunkt i kroppens fysiske behov for at være aktiv, har har hun fremstillet en elegant og funktionel arbejdsstol, som giver dig kontrol over din arbejdsposition. Tanken er, at det skal være nemt og ubesværet at rykke rundt på stolen i alle arbejdssituationer og samtidig give støtte i de yderliggående arbejdsstillinger. Stolen vejer det halve af hvad en normal stol vejer og fylder ikke ret meget, den vil derfor være det perfekte valg af arbejdsstol hvis du arbejder på en tandklinik.

ReForm

ReForm har et strømlinet og elegant udtryk. En ergonomisk stol, med en funktionel og understøttende funktion. Den er designet til at give dig en den bedste siddestilling, hvor du kan forebygge arbejdsskader som smerter i lænd, nakke og ryg, som kan opstå i forbindelse med udfordrende arbejdsstillinger hvor du sidder i en ubekvem siddestilling. Stolen er designet af Anders Peter Jensen.

Classic

Denne stol har gennem de sidste 30 år hjulpet rigtig mange mennesker til en bedre hverdag, hvor de kunne få en mere aktiv siddestilling. De bløde og letløbende hjul, gør det desuden nemt for dig at bevæge dig rundt. Classic stolen vil være et naturligt valg for dig, der ønsker et ergonomisk værktøj, der kan danne grundlag for et sundt og aktivt arbejdsmiljø.

Ekstra funktioner

Der er yderlig tre funktioner, som du skal være opmærksom på når du skal vælge din arbejdsstol:

Fodbetjening: Denne funktion hjælper til, at du kan højderegulere stolen med fødderne. Under fodkrydset er der en ekstra metalring, som du let kan træde på, når du har brug for at justere din siddehøjde. Det er en optimal funktion når du arbejder i et sterilt miljø, og har brug for at hæve eller sænke din siddehøjde uden brug af hænderne.

Flex: Flex funktionen er udviklet af en hollandsk fysioterapeut og har et unikt, fleksibelt sæde, som kan vippe 11 grader i alle retninger. Dermed kan stolen støtte dig i yderligtgående arbejdsstillinger når du sidder bøjet over en patient. Samtidig giver det en naturlig aktiv siddestilling, der styrker din kernemuskulatur og balance.
Læs mere om Flex og se vores intro video her.

Gribebøjle: Gribebøjlen er ikke et ryglæn, men et smukt håndtag, som du kan gribe fat i, når du skal flytte stolen inden du sætter dig på den.

Endvidere kan du vælge højde og betræk til din stol.

Ergonomiske tandlægestole

Hvorfor skal du vælge en Dynamostol til tandklinikken?

Fordi du vil få det bedste arbejdsredskab, der hver dag vil give dig den optimale støtte, når du er udfordret i de besværlige arbejdsstillinger, der er forbundet med arbejdet som tandlæge. Det gør du fordi vores udformning på en ergonomisk operatørstol tager udgangspunkt i den menneskelige anatomi. De er designet til mennesker der sidder ned i mange timer hver dag.

Mange andre operatørstole er formet som en hestesadel, en klassisk sadelstol hvor du umiddelbart synes at sidde behageligt. Men fordi du ikke har hestens bevægelser belaster du dine hofter i en unaturlig udad rotation, der på længere sigt vil være skadelig, og give mange smerter i hofterne.

Det samme gælder, hvis du vælger en traditionel tandlægestol eller operatørstol med ryglæn og armlæn. Her bliver du passiviseret, og langsomt mister du muskelkraft og energi. Du synker sammen og belaster din ryg, dine skuldre og din nakke, men frem for alt påvirker det dit kredsløb. Blodcirkulationen bliver udfordret, når du har siddende arbejde, og du sidder på en traditionel stol med ryglæn og armlæn.

Rigtig mange af vores kunder arbejder i sundhedssektoren og på laboratorier Derfor har vi i samarbejde med fagpersonale som tandlæger, tandplejere og klinikassistenter forfinet vores produkt således, at det passer perfekt til det krævende arbejde på tandklinikken.

Hvorfor passer en Dynamostol perfekt til tandlægeklinikken?

1. Ergonomisk får du altså et optimalt arbejdsredskab.

2. Den nem at rengøre takket være en enkelt og minimalistisk design, og det aftørbare, rengøringsvenlige polster

3. Den er let at håndterer, bevæge sig rundt på og komme af og på.

Hvornår skal du vælge en Dynamostol til tandklinikken?

• Har du mulighed for at bestemme højden ved unit'en/patientstolen eller ved hæve/sænke bord, skal du vælge en Dynamostol, hvor du får en åben vinkel i hofte og knæ. Således at din ryg naturligt bliver rettet op.

• Har du operations arbejde, kan vi anbefale, at du vælger en fodbetjent Dynamostol, hvor højden reguleres med foden. Du undgår at skulle højdeindstille stolen med hånden og bevare således det sterile arbejdsmiljø. Derved højner du generelt det hygiejniske niveau på klinikken.

• Har du behov for at træne din muskulatur lidt mere, har vi i samarbejde med den Hollandske Fysioterapeut Wim Don, udviklet det vi kalder en Flex funktion. Flex betyder at sædet er fleksibel. Det vil sige at når du sidder på stolen har du nogenlunde den samme fornemmelse, som når du sidder på en Pilates bold, og samtidig har du fordelene ved at sidde på det perfekt udformede sæde. Du tænker måske: ”...sådan en stol kan jeg ikke arbejde koncentreret på!” -men det kan du, og du vil elske at blive aktiveret, i modsætning til at sidde passivt med ryglæn og armlæn der kun gør at du IKKE kan bevæge dig frit.

Hvilken model skal du vælge?

Ja, det er et godt spørgsmål. For det er nemt at blive forvirret når man præsenteres for Dynamostols tre modeller InCharge, Classic og ReForm. Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre stole, så det handler mere om hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi her vil dele med dig, men som kun skal betragtes som pejlemærke og ikke nogen eksakt facitliste.

Hvis du er lav og har korte ben, er det vores erfaring, at Classic eller ReForm vil være at foretrække.

Hverken InCharge,Classic eller ReForm, er brede stole, tværtimod. Men Classic og ReForm er en anelse smallere end InCharge. Det betyder, at du kan sidde næsten med helt samlede ben. Det har som sådan ikke nogen ergonomisk betydning, det er udelukkende af hensyn til hvad du finder mest behageligt.

Generelt, skal du sidde højere på en Dynamostol end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt, at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben, for det er ubehageligt, og der er ikke nogen ergonomisk gevinst.

Designerne bag vores tandlægestole:

Grundlæggeren af Dynamostol, Claus Lundsgaard har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic, som har været på markedet i mere end 35 år. En funktionel og ergonomisk klassiker der har hjulpet 10.000'er til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Dynamostol InCharge er formgivet af den verdensberømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En funktionel perle der hver dag glæder mange personer verden over.

Da Classic havde været på markedet i 30 år lod vi designer Anders P. Jensen give sit bud på en opdatering. Det blev til ReForm stolen som er ved at etablerer sig i markedet, som en naturlig aftager for Classic stolen.