Den anden øvelse af fire : Udstrækningsøvelse for bryst, skulder og ryg

I denne serie med øvelser viser fysioterapeut Bjarke Bech Villadsen 4 øvelser, som kan hjælpe dig til at blive mere produktiv i dit arbejde og generelt mere sund og rask i din hverdag. Øvelserne kan laves som en del af arbejdsdagen, eller når du kommer hjem. 

Den anden øvelse er en udstrækningsøvelse for musklerne omkring brystet og den øvre ryg.

Til øvelsen skal du bruge et bord som du kan lægge armene på og læne dig op af. Man roterer armene og lader dem hvile på bordet foran sig, for derefter at lade overkroppen falde ned mellem armene. Det er kompliceret at beskrive, men meget enkelt at forstå når man ser det vist på videoen, hvor Bjarke guider til hvordan man gør det helt rigtigt. Man holder strækket i 20-30 sekunder, og dermed kan man f.eks. lave øvelsen når man alligevel skal ud og hente en kop kaffe. Dette kan med fordel gøres et par gange om dagen, for når man sidder ved skrivebordet kommer man nemt til at sidde lidt foroverbøjet og sammenkrøbet, og så er det rigtigt godt at få brystet strukket ud et par gange i løbet af dagen. 

Denne udstrækningsøvelse indgår i en serie af kontorøvelser som Bjarke anbefaler. Du kan se alle vores videoer med kontorøvelser her. Men selvom disse øvelser kan være med til at afhjælpe smerter, er det selvfølgelig endnu mere vigtigt at sidde godt i løbet af hele arbejdsdagen og dermed forebygge smerter og gener. Derfor har Bjarke også lavet en guide til en god siddestilling på kontoret du kan læse her.

Stolen i videoen er en InCharge Office med betræk i lysegrå uld.