Skulderøvelse (kontorøvelse 3/4)

I denne serie med kontorøvelser viser fysioterapeut Bjarke Bech Villadsen 4 øvelser, som kan hjælpe dig til at blive mere produktiv i dit arbejde og generelt mere sund og rask i din hverdag. Øvelserne kan laves som en del af arbejdsdagen, eller når du kommer hjem. 

Denne skulderøvelse ligger i forlængelse af kontorøvelse 2 hvor vi fik udspændt musklerne på forsiden af overkroppen. Med denne skulderøvelse skal vi nu aktivere de muskler der styrer skulderbladet, så skulderbladet fungerer ordentligt. Det gør vi ved at læne underarmene mod en væg med fingrene pegende opad, og derefter føre armene langsomt op og ned. I videoen viser Bjarke præcist hvordan man skal stå med armene, ryggen og skuldrene for at øvelsen fungerer optimalt. Øvelsen laves i 2-3 sæt af 10-15 gentagelser og kan med fordel inkorporeres som en del af frokostpausen. 

Denne skulderøvelse er som sagt en del af en serie af kontorøvelser som Bjarke anbefaler, du kan se hele serien af videoer med kontorøvelser her. Men selvom disse øvelser kan være med til at afhjælpe smerter, er det selvfølgelig endnu mere vigtigt at sidde godt i løbet af hele arbejdsdagen og dermed forebygge smerter og gener. Derfor har Bjarke også lavet en guide til en god siddestilling på kontoret du kan læse her.

Stolen i videoen er en InCharge Office med betræk i lysegrå uld.