Den fjerde øvelse af fire : Strækøvelser mod skulder- og nakkespændinger

I denne serie med strækøvelser viser fysioterapeut Bjarke Bech Villadsen 4 øvelser, som kan hjælpe dig til at blive mere produktiv i dit arbejde og generelt mere sund og rask i din hverdag. Øvelserne kan laves som en del af arbejdsdagen, eller når du kommer hjem. 

Denne udstrækningsøvelse har igen fokus på musklerne omkring brystet og skuldrene, da musklerne omkring brystet nemt kan blive for stramme når vi sidder foroverbøjet flere timer hver dag i forbindelse med vores arbejde. Når musklerne på forsiden bliver for stramme, trækker de i skuldrene og det øverste af ryggen, hvilket leder til de meget velkendte spændinger omkring skuldre, nakke og ryg. I denne øvelse lægger man hånden mod væggen, i øjenhøjde og med tommelfingeren nedad, drejer sig stille og roligt væk fra hånden. Dette stræk skal holdes i 25-30 sekunder, og bør selvfølgelig laves for begge skuldre. Denne øvelse kan med fordel inkorporeres flere gange i løbet af en arbejdsdag. 

Øvelsen er som sagt en del af en serie af strækøvelser som Bjarke anbefaler, du kan se hele serien af videoer med kontorøvelser her. Men selvom disse øvelser kan være med til at afhjælpe smerter, er det selvfølgelig endnu mere vigtigt at sidde godt i løbet af hele arbejdsdagen og dermed forebygge smerter og gener. Derfor har Bjarke også lavet en guide til en god siddestilling på kontoret du kan læse her.

Stolen i videoen er en InCharge Office med betræk i lysegrå uld.