Fysioterapeut Bjarke Villadsen - personlig fortælling og reflektion

Bjarke Villadsen, uddannet fysioterapeut i 2021

Som fysioterapeut er det klart, at jeg har en interesse for at hjælpe andre med at opnå en sund hverdag og livsstil, der er skræddersyet efter deres behov. Det har med tiden fået mig til at undersøge alverdens kringelkroge inden for kost og bevægelse. 

I 2022, ikke engang et år efter jeg var færdiguddannet, skete der dog noget, som ville komme til at ændre mit arbejdsliv for altid. Jeg blev sygemeldt med stress efter en periode, hvor jeg helt ustoppeligt, havde påtaget mig mere og mere arbejde. Det lyder måske banalt, men for mig, ligesom for så mange andre, blev det virkelig et vendepunkt for mig. Jeg blev pludselig meget mere bevidst om, hvilke signaler min krop sendte mig, og hvornår det var tid til at trække i håndbremsen. Min største fjende var mit ego. Jeg elsker udfordringer, og jeg elsker at præstere, både sportsligt, og på arbejde, men nu var det som om min hjerne havde fået en sportsskade, en form for træthedsbrud. Jeg vidste, at jeg var nødt til at lave om på hvad jeg havde gjort tidligere, og jeg vidste også, at jeg var nødt til at genoptræne min hjerne, hvis jeg skulle have nogen som helst forhåbning om at kunne arbejde på samme niveau igen. 

Jeg satte mig ned og brugte mine kompetencer inden for genoptræning og sportsfysioterapi, til at danne mig et overblik over hvilke krav et arbejde stillede til mig og hvilke ressourcer jeg havde. Det blev hurtigt klart for mig, at jeg havde haft et utal af stressfaktorer i mit arbejdsliv, som var brudt ud af kassen og havde overtaget en del af mit privatliv. Desuden blev jeg konstant blev bombarderet med forstyrrelser fra min telefon, når jeg egentlig havde sat mig ned for at slappe af med min hustru og min nyfødte datter. Min familie betyder alt for mig, og jeg satte mig derfor for at undersøge, hvordan jeg kunne blive mere effektiv på arbejdet, og derhjemme, så jeg kunne få mere tid til at hygge mig med familien.

Igen kunne jeg bruge min viden, uddannelse og interesse for præstationsfremme, til at opnå mit mål. I mit arbejde som fysioterapeut ville jeg normalvis kigge på, hvordan man kunne træne til at løbe hurtigere eller længere, så denne nye problemstilling lå ikke så fjernt fra sportens verden, som man måske skulle tro. 

At arbejde 8 timer dagligt kan på mange måder sammenlignes med at dyrke langdistance sport, bare for hovedet. Hvis man vil løbe et maraton, kræver det flere måneders intensiv og tilrettelagt træning, det er ikke noget man bare gøre næste lørdag, fordi man har lyst. Det kræver det rette udstyr, sko, tøj, måske et løbeur, samt den rette kost, før, under og efter træning, og hvile mellem træningerne, for at man til sidst har opbygget den nødvendige styrke og udholdenhed, til at kunne gennemføre et maraton.

Da Dynamostol spurgte mig om jeg ville hjælpe dem med at skabe en vidensbank om kontorindretning og velvære på arbejdspladsen tænkte jeg: ”Her er der nogen der har skabt det rigtige udstyr, til at danne rammerne for effektivt og produktivt arbejde. Nu er det min opgave at give forbrugeren den rette vejledning til at udnytte stolen til deres bedste, og få en sundere og mere produktiv arbejdsdag” 

I samarbejde med Dynamostol vil jeg give dig råd og vejledning, om hvordan ergonomi, arbejdsstillinger, kost og motion, kan bruges i forskelligt omfang til at gøre din arbejdsdag, rarere, sundere og mere effektiv.