Ergonomisk behandlerstol - med eller uden ryglæn

Vi har siden 1984 udviklet udviklet ergonomiske behandlerstole til behandlere og terapeuter. Vi tilbyder både behandlerstol med ryglæn og uden, men fælles for stolene er, at de er ergonomiske og inviterer til en aktiv sidestilling. Den første model blev formgivet og skabt ud fra visionen om at skabe balance og styrke kroppen, selvom man sidder ned. På den måde for at give overskud til at præstere sit ypperste hver eneste dag, så dine patienter får den bedst mulige behandling og oplevelse hver gang.

8 vare(r)

Prøv 14 dage gratis

Prøv stolen i 14 dage helt gratis.

Gratis fragt

Gratis fragt på alle webordre.

Ergonomisk design

Designet til at forebygge rygsmerter

Den aktive lægestol

Når du arbejder som læge, sygeplejerske eller zone-, ergo-, fod- eller fysioterapeut eller noget helt tredje, skal du både præstere med din krop og dit hoved.

For mange af vores kunder åbner der sig en helt ny verden når de prøver vores stole. De har været vant til at sidde på traditionelle stole hvor de blev passiviseret og fastlåst af ryglæn, armlæn og en alt for lav siddehøjde.

Mange har også oplevet at sædet på deres traditionelle stol var alt for stort. De kunne ikke nå jorden, med mindre de sad helt ude på kanten af stolen.

Andre bruger har været glade for sadelstole hvor sadlen er udformet som en hestesaddel. Det kan umiddelbart synes behageligt, men hurtigt vil man opdage at benene bliver tvunget fra hinanden i en udad roterende bevægelse der belaster bækkenet voldsomt.

Den nedre del af ryggen fikseres i kraft af at man spreder sine ben. Således styrker man ikke den nedre ryg man fikserer den blot og passiviserer musklerne.

Du skal vælge vores behandlerstole fordi:

Den tager udgangspunkt i dine behov i forhold til besværlige arbejdsstillinger. En ergonomisk behandlerstol er kendetegnet ved nogle simple logiske karakteristika:

  1. Ergonomisk møder du et optimalt arbejdsredskab.
  2. Stolen er behagelig og giver dig mulighed for at være fysisk aktiv
  3. Det særlige design gør at stolen er let at håndterer og bevæge sig rundt på.
  4. Hjulene på stolen hjælper til, at du kan få en dynamisk bevægelse.

I 1984 formgav Claus Lundsgaard en arbejdsstol, med tanke på at revolutionere måden vi sidder på. Gennem en længere periode havde han døjet med uforklarlige smerter i ryggen.

Hans kiropraktor foreslog ham at lægge sig på sofaen, indtil det ikke gjorde ondt mere. Men for en aktiv mand som Claus var det ikke en mulighed.

På daværende tidspunkt havde han et stillesiddende arbejde som økonomiansvarlig i en stor virksomhed, og brugte rigtig mange timer på sin kontorstol ved skrivebordet.

Claus begyndte at observere hvornår smerterne var stærkest. Det var de efter en lang dag på kontoret.

Det var ikke i weekenderne hvor han var aktiv og i bevægelse. Således opstod tankerne om en dynamisk og aktiv siddestilling. Claus ville udvikle en kontorstol som han kunne holde ud at sidde på en hele dag og samtidig være frisk i hovedet og føle sig fysisk aktiv.

Claus tog udgangspunkt i rytterstillingen - rytteren der kunne sidde på sin hest en hel dag uden at få smerter i ryggen. Han startede med at fjernede ryglæn og armlænene - de var overflødige.

Hos isenkræmmeren købte han en klump ler og formede sædet efter et bækken. Han forestillede sig at løsningen skulle findes i kroppens anatomi - at hans opgave bestod i at formgive en stol der ville hjælpe kroppen til en perfekt og naturlig siddestilling.

En behandlerstol med hjul

Kun den bedste stol er god nok til dig, der arbejder inden for sundhedsvæsenet. Du har brug for en stol, der giver dig fri bevægelighed så du kan holde dit fokus på patienten.

Behandlerstole med hjul, giver den perfekt balance i besværlige arbejdssituationer. Hjulene gøre at du nemt kan navigere stolen rundt uden at bruge unødig kræfter - du få en følelse af lethed som har været en øjenåbner for mange af dem der har prøvet stolen.

Tanken om at være aktiv, har hele livet været vigtigt for vores grundlægger og derfor er det aktive en naturlig del af produkt-filosofien.

En stol med hjul, hvor du er i perfekt balance, giver dig følelsen af næsten at svæve over gulvet, er og var for mange en øjenåbner der fortsat hjælper tusinder af bruger hver dag.

Design og ergonomi en selvfølgelighed!

For os er godt design et bevis på, at vi har tænkt os om i tilblivelsen af vores produkter. Derfor har vi allieret os med nogle af verdens dygtigste formgivere.

Nanna Ditzel udformede i slutningen af 90'erne Dynamostol InCharge, her forende den verdenskendte møbelarkitekt, ergonomi og design i et tidløst formudtryk der aldrig bliver forældet.

Anders P. Jensen, der har en fortid som designer hos B&O, Heka-Dental og Samsung, fik i 2016 stillet opgaven,at opdaterer Classic stolen til en mere tidssvarende stol. Det blev til "Dynamostol ReForm,” der på forbilledlig vis videreføre traditionen for aktiv siddestilling forenet i smukt og funktionelt design.