Ergonomiske klinikstole i elegant design

Med en klinikstol fra Dynamostol kan du bevæge dig frit rundt. Den vil således hjælpe dig til en optimal siddestilling, der vil hjælpe dig med at styrke dine muskler, så du får mere overskud, når du skal koncentrere dig om dine patienter. Denne serie af stole er udviklet i samarbejde med fagpersoner som tandlæger, kirurger, laboranter, sygeplejersker og mange flere, for at udvikle en stol der er mest optimal til sundhedsfagligt personale.

6 vare(r)

Prøv 14 dage gratis

Prøv stolen i 14 dage helt gratis.

Gratis fragt

Gratis fragt på alle webordre.

Ergonomisk design

Designet til at forebygge rygsmerter

Du skal vælge en klinikstol fra Dynamostol fordi:

En klinikstol fra Dynamostol vil give dig en optimal siddestilling, når du skal koncentrere dig om dine patienter. Du kan uhindret bevæge dig rundt, uden at stolen forhindre din bevægelsesfrihed.

Mange af vores kunder kommer fra sundhedssektoren, hvor vi i samarbejde med fagpersonale som tandlæger, kirurger, laboranter, sygeplejersker og mange andre har forfinet vores produkt således at det passer specielt til sundhedsfagligt personale.

Hvem er designeren bag?

Grundlæggeren af Dynamostol Claus Lundsgaard, har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic Clinic, som har været på markedet i mere end 35 år. En funktionel og ergonomisk klassiker der har hjulpet flere end 10.000 til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Dynamostol InCharge Clinic er formgivet af den verden berømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En funktionel perle der dagligt glæder personale i den danske sundhedssektor.

Da Classic Clinic havde været på markedet i 30 år lod vi Designer Anders P. Jensen give sit bud på en opdatering. Det blev til ReForm Clinic som i øjeblikket er ved at etablerer sig i markedet, som en naturlig aftager for Classic Clinic.

Vores traditionelle stole og taburetter er udviklet af vores interne design og udviklingsafdeling.

Hvornår skal du vælge en Dynamostol klinikstol?

Dynamostol klinikstol tilpasser sig din arbejdshøjde og situation.

Arbejder du på et ambulatorier, på en tandklinik, ved et hæve/sænke bord, på en operationsstue - i et miljø med stor fleksibilitet, skal du vælge en stol hvor du har en åben vinkel i hofte og knæ, hvilket hjælper til at rette din ryg op.

Hvis dine arbejdsopgaver fordre en lav stol, skal du vælge en højde hvor du kan komme langt nok ned, uden du ikke behøver at bøje dig så meget, at du får hovedet nedad.

Et godt trick er at du kan kompenserer for den lave siddehøjde ved at sætte det ene ben bagud, således at dit knæ peger ned mod gulvet. Derved strækker du det nederste af ryggen, og får en rigtig fin arbejdsstilling.

En høj stol kan være relevant ved et højt bord eksempelvis i laboratoriet. Her kan det anbefales at få en fodring monteret så man ikke sidder og “dingler” med benene. Derved sikres den gode arbejdsstilling til trods for, at du ikke kan nå jorden.

Hvis du arbejder i et sterilt eller rent miljø i forbindelse med operationer eller i GMO laboratorie. Anbefales det at du vælger en fodbetjent stol hvor højden kan reguleres med foden uden brug af hænder. Dermed højner du det hygiejniske niveau miljøet til dine patienters fordel.

Til dig der ønsker en helt traditionel stol har vi specielt udviklet en prisvenlig og funktionel rund taburet, der passer ind i miljøer med mange forskellige brugere, som ikke nødvendigvis ønsker at sidde aktivt.

Som supplement hertil har vi også en traditionel stol med ryglæn, som tilgodeser brugeren der ikke kan arbejde uden ryglæn, men fortsat har en stol med mange muligheder.

Hvad er en Dynamostol klinikstol?

Vores klinikstole tager udgangspunkt i dine behov for at løse de specifikke arbejdsopgaver der naturligt ligger i arbejdet.

Dette kendetegnet ved nogle simple logiske karakteristika:

  1. - Ergonomisk har du et optimalt arbejdsredskab.
  2. - Stolen er let at rengøre og leveres med et polster der nemt kan tørres af.
  3. - Det særlige design gør at stolen er let at bevæge sig rundt med.
  4. - Hjulene på stolen hjælper til en flydende bevægelse.

Hvilken model af Dynamostol Klinikstole skal du vælge?

Når man præsenteres for Dynamostol InCharge Clinic, Classic Clinic eller ReForm Clinic kan man godt blive i tvivl om hvilken model man skal vælge.

Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre stole, så det handler mere om hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi vil dele med dig,dog skal de kun betragtes som pejlemærker og ikke som nogen eksakt facitliste.

Skal arbejde lavt, viser vores erfaring at Classic/ReForm fungerer rigtig godt. Det samme gælder hvis du er lav og har korte ben.

Hverken InCharge eller Classic/ReForm, er brede stole, tværtimod. Men Classic/ReForm er en anelse smallere end InCharge, det betyder, at du kan sidde næsten med helt samlede ben. Det har ikke nogen ergonomisk betydning, men er udelukkende af hensyn til hvad du bedst kan lide.

Generelt set skal du sidde højere end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt, at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben. Det giver nemlig ikke ekstra til ergonomien - kun ubehag.
Fordelene ved en Dynamostol klinikstol

Fleksibilitet
Det smarte ved vores stol er netop at den kan dække mange forskellige behov.

Derfor er der ingen grund til at tale om en bestemt vinkel i knæ og hofteled som er PERFEKT næh det PERFEKTE er at du nu har fået en fantastisk stol, der er super fleksibel og som fungerer perfekt både på klinikker, ambulatorier, laboratorier og ved et hæve/sænkebord.

Når du sætter dig på stolen skal du mærke bækkenet falder på plads ned i sædet.
Da sædet er formet så det passer til dit bækken, vil du nemt mærke at du har lettere ved at rette din ryg end på en traditionel stol. I starten mærke du måske stolens udformning fortil, den fornemmelse forsvinder efter et par dage.

Forhøjningen fortil forhindre dig i at glide ned af stolen, da du sidder lidt højere end på en almindelig stol. Der skal være en åben vinkel i dit hofteled, men du skal stadigt kunne nå jorden.

Det er en god ide at ændre lidt på højden i løbet af dagen.

Rengøring og hygiejne
Det minimalistiske design gør, at stolen er let at rengøre. Alle flader er i krom eller aluminium, som tåler alle former for rengøringsmidler. Polstret er i kunstlæder, som tåler alle gængse rengøringsmidler beregnet til tekstilrengøring.

Fleksibilitet
Sædets specielle design gør, at du nemt kan sætte dig på stolen. Den praktiske gribebøjle gør det nemt for dig at retningsbestemme sædet, og det fungerer også perfekt som et håndtag, når stolen skal flyttes.

Eftersom stolen ikke fylder specielt meget, støder man ikke ind i kabinetter, brikse eller kollegaer når man suser rundt på stolen som er udstyret med dejligt letløbende hjul.

Herunder finder du en vejledning, hvor vi håber, at du kan genkende dig selv i en af vores beskrivelser, i forhold til den måde du skal bruge din Dynamostol.