Tandlægestole - Operatørstole til tandlæger

Vores aktive og ikoniske operatørstole gør det lettere for dig som tandlæge, tandplejer eller klinikassistent at bevæge dig rundt om patienten. Det lille fodkryds på 50 cm i diameter giver god plads til dine ben, så du ubesværet kan bevæge dig rundt på din operatørstol.

7 vare(r)

Prøv 14 dage gratis

Prøv stolen i 14 dage helt gratis.

Gratis fragt

Gratis fragt på alle webordre.

Ergonomisk design

Designet til at forebygge rygsmerter

Hvorfor skal du vælge en Dynamostol til tandklinikken?

Fordi du vil få det bedste arbejdsredskab, der hver dag vil give dig den optimale støtte, når du er udfordret i de besværlige arbejdsstillinger, der er forbundet med arbejdet som tandlæge.

Fordi vores udformning på en ergonomisk operatørstol tager udgangspunkt i den menneskelige anatomi. De er designet til mennesker der sidder ned i mange timer hver dag.
Mange andre operatørstole er formet som en hestesadel, en klassisk sadelstol hvor du umiddelbart synes at sidde behageligt.

Men fordi du ikke har hestens bevægelser belaster du dine hofter i en unaturlig udad rotation, der på længere sigt vil være skadelig, og give mange smerter i hofterne.

Det samme gælder, hvis du vælger en traditionel tandlægestol eller operatørstol med ryglæn og armlæn. Du bliver passiviseret, og langsomt mister du muskelkraft og energi.

Du synker sammen og belaster din ryg, dine skuldre og din nakke, men frem for alt påvirker det dit kredsløb. Blodcirkulationen bliver udfordret, når du har siddende arbejde, og du sidder på en traditionel stol med ryglæn og armlæn.

Rigtig mange af vores kunder arbejder i sundhedssektoren og på laboratorier Derfor har vi i samarbejde med fagpersonale som tandlæger, tandplejere og klinikassistenter forfinet vores produkt således, at det passer perfekt til det krævende arbejde på tandklinikken.

Hvorfor passer en Dynamostol perfekt til tandlægeklinikken?

Fordi den tager udgangspunkt i dit behov for den aktive siddestilling, når du er på arbejde. Stolen giver dig de bedste muligheder for at være i bevægelse, og samtidig hjælper den til, at du ikke får belastningsskader, som følge af mange timers siddende arbejde.

Ergonomisk får du et optimalt arbejdsredskab.

Desuden er den:

  • Nem at rengøre.
  • Den leveres med aftørbart og rengøringsvenligt polster
  • Let at håndterer og komme af og på.

Hvornår skal du vælge en Dynamostol til tandklinikken?

Har du mulighed for at bestemme højden ved unit'en/patientstolen eller ved hæve/sænke bord, skal du vælge en Dynamostol, hvor du får en åben vinkel i hofte og knæ. Således at din ryg naturligt bliver rettet op.

Har du operations arbejde, kan vi anbefale, at du vælger en fodbetjent Dynamostol, hvor højden reguleres med foden. Du undgår at skulle højdeindstille stolen med hånden og bevare således det sterile arbejdsmiljø. Derved højner du generelt det hygiejniske niveau på klinikken.

Har du behov for at træne din muskulatur lidt mere, har vi i samarbejde med den Hollandske Fysioterapeut Wim Don, udviklet det vi kalder en Flex funktion.
Flex betyder at sædet er fleksibel.

Det vil sige at når du sidder på stolen har du nogenlunde den samme fornemmelse, som når du sidder på en Pilates bold, og samtidig har du fordelene ved at sidde på det perfekt udformede sæde.

Du tænker måske: ”...sådan en stol kan jeg ikke arbejde koncentreret på!” -men det kan du, og du vil elske at blive aktiveret, i modsætning til at sidde passivt med ryglæn og armlæn der kun gør at du IKKE kan bevæge dig frit.

Hvilken model skal du vælge?

Ja, det er et godt spørgsmål. For det er nemt at blive forvirret når man præsenteres for Dynamostol InCharge CL, Classic CL eller ReForm CL.

Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre stole, så det handler mere om hvilken stol der passer præcis til dig.

Vi har nogle erfaringer, som vi her vil dele med dig, men som kun skal betragtes som pejlemærke og ikke nogen eksakt facitliste.
Hvis du er lav og har korte ben, er det vores erfaring, at Classic eller ReForm vil være at foretrække.

Hverken InCharge,Classic eller ReForm, er brede stole, tværtimod. Men Classic og ReForm er en anelse smallere end InCharge. Det betyder, at du kan sidde næsten med helt samlede ben. Det har som sådan ikke nogen ergonomisk betydning, det er udelukkende af hensyn til hvad du finder mest behageligt.

Generelt, skal du sidde højere på en Dynamostol end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt, at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben, for det er ubehageligt, og der er ikke nogen ergonomisk gevinst.

Designerne bag vores stole

Grundlæggeren af Dynamostol, Claus Lundsgaard har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic, som har været på markedet i mere end 35 år. En funktionel og ergonomisk klassiker der har hjulpet 10.000'er til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Dynamostol InCharge er formgivet af den verdensberømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En funktionel perle der hver dag glæder mange personer verden over.
Da Classic havde været på markedet i 30 år lod vi Designer Anders P. Jensen give sit bud på en opdatering.

Det blev til ReForm stolen som er ved at etablerer sig i markedet, som en naturlig aftager for Classic stolen.

Fordelene ved en Dynamostol

Aktivitet
Det smarte ved vores stol er, at den kan dække mange forskellige behov. Frem for alt er det en aktiv stol, hvor du har mulighed for at bevæge dig frit, styrke din muskulatur og stimulerer dit kredsløb.

Derfor er der ingen grund til at tale om en bestemt vinkel i knæ og hofteled, som er PERFEKT næh det PERFEKTE er, at du nu har fået en fantastisk stol, der er super fleksibel og som fungerer perfekt både på klinikker, ambulatorier, laboratorier og ved et hæve/sænkebord.

Når du sætter dig på stolen, får du en fornemmelse af at din numse passer perfekt til sædet. Da sædet i princippet er formet, så det passer til dit bækken.
Du vil mærke at du har lettere ved at rette din ryg end på en traditionel stol. I starten mærker du måske stolens udformning fortil, den fornemmelse forsvinder efter et par dage, når du har vænnet dig til stolen.

Forhøjningen fortil forhindre, at du glider ned af stolen, selvom du sidder højere end på en almindelig stol. Der skal være en åben vinkel i dit hofteled, men du skal stadigt kunne nå jorden.

Det er en god ide at ændre lidt på højden i løbet af dagen.

Rengøring og hygiejne

Det minimalistiske design gør at stolen er let at rengøre. Alle flader er i krom eller aluminium der tåler alle former for rengøringsmidler. Polstret er en kunstlæder der tåler alle gængse rengøringsmidler beregnet til tekstil-rengøring.

Fleksibilitet

Sædets specielle design gør, at du nemt kan sætte dig på stolen. Den praktiske gribebøjle gør det nemt for dig at retningsbestemme sædet, og det fungerer også perfekt som et håndtag, når stolen skal flyttes.

Eftersom stolen ikke fylder specielt meget, støder man ikke ind i kabinetter, brikse eller kollegaer når man suser rundt på stolen som er udstyret med dejligt letløbende hjul.

Herunder finder du en vejledning, hvor vi håber, at du kan genkende dig selv i en af vores beskrivelser, i forhold til den måde du skal bruge din Dynamostol.