Pleje

I mere end 35 år

har vores stole hjulpet til en bedre siddestilling
Classic

Classic stolen, er den model som grundlæggeren Claus Lundsgaard designede tilbage i slutningen af 1980'erne.

Classic stolen har i mere end 35 år hjulpet mange mennesker til en bedre hverdag, hvor den styrker og støtter i udfordrende arbejdsstillinger, som ofte er forbundet med arbejdet inden for plejesektoren.

De bløde og letløbende hjul, gør det nemt for dig at bevæge dig rundt i forskellige arbejdssituationer.

Classic er et rigtig godt valg for dig, der ønsker en ergonomisk stol, der danner grundlag for et godt og sundt arbejdsmiljø.

Classic
InCharge

InCharge stolen blev designet af Nanna Ditzel i 1993.

Stolen er en revolution inden for ergonomiske arbejdsstole og tager udgangspunkt i kroppens behov for at få støtte i udfordrende arbejdssituationer.

Stolens sæde er formet efter et bækken, det betyder, at du automatisk retter ryggen og får en naturlig s-kurve, så du ikke falder sammen - ryggen rettes op og styrkes mens du sidder ned.

Gribebøjlen må ikke forveksles med et ryglæn, det er et håndtag, der gør det nemt at flytte stolen rundt, så du ikke skal bøje dig for meget ned.

InCharge
ReForm

ReForm modellen er en minimalistisk og elegant stol.

Som de andre stole tager den udgangspunkt i en ergonomisk siddestilling, der styrker og støtter kroppen i de belastende arbejdssituationer som du dagligt udsættes for når du arbejder inden for plejesektoren.

Stolen er designet til at give dig en aktiv og behagelig siddestilling, og bidrager på den måde til at forebygge arbejdsskader som smerter i lænd, nakke og ryg.

ReForm

Dette er fordelene når du sidder på en ergonomisk arbejdsstol :

 • Du undgår spændinger i hoved, nakke og skuldre
 • Din rygsøjle holder S-formen
 • Sædet giver dig en optimal siddeposition
 • Du holder en naturlig balance i kroppen
 • Du får fri bevægelighed for ryg, arme og ben
 • Dit blodomløb forbedres, da blodet kan løbe uhindret rundt i kroppen
Derfor er en Dynamostol
Ideel i forbindelse med pleje
 • Stolene giver dig en optimal støtte i de udfordrende arbejdsstillinger, som du dagligt udsætter kroppen for i forbindelse med arbejdet.
 • Stolene gør det nemt og hurtigt for dig at manøvrere rundt på din arbejdsplads.
 • Stolene er ekstremt lette at indstille, og kan derfor bruges af alle.
 • Du kan sidde på stolen, hvis du skal hjæle med strømper og sko. Du kan sidde på stolen i spisesituationer. Du kan sidde på stolen i badesituationer.
 • Stolene er nemme at rengøre.
Brug vores stole

På arbejdet og derhjemme

Vores ergonomiske arbejdsstole stole er designet, så de passer ind i alle miljøer.

Stolene er formgivet, så de passer til kroppens behov for at sidde ned, og samtidig have mulighed for at røre sig. Alle kan sidde på en stol fra Dynamostol.

Kvind sidder i sit køkken på en InCharge stol. Stolen bruges som hjælpemiddel til aflastning i forbindelse med hjemarbejdet.
Hjemmebesøg, kvinde sidder på InCharge stol og taler med ældre dame.

Har din arbejdsplads gode ergonomiske forhold?

At arbejde som plejer under gode ergonomiske forhold betyder, at være på en arbejdsplads, der har fokus på at reducere risikoen for arbejdsrelaterede skader og sygdomme. Det kan have en stor indvirkning på både plejernes sundhed og trivsel og på plejehjemmets generelle effektivitet og produktivitet.

Når du som plejer arbejder under gode ergonomiske forhold, vil du opleve en reduktion i risikoen af arbejdsrelaterede skader og sygdomme, såsom rygsmerter, muskelspændinger og overbelastningsskader. Det skyldes, at arbejdsstationer og arbejdsredskaber vil være designet til at minimere belastninger på kroppen og samtidig maksimere komfort og bevægelsesfrihed.

Ergonomiske hjælpemidler 

Eksempler på ergonomiske forbedringer, som kan have en stor indvirkning på din og dine kollegaers sundhed og trivsel, er brugen af højdejusterbare senge, løfte- og transferudstyr og generelt gode ergonomiske hjælpemidler. Ved at justere højden på sengen kan I undgå at bøje eller strække jer for at hjælpe en beboer i eller ud af sengen. En løfte kran vil være en yderlig hjælp til de ældre, som ikke ved egen hjælp kan komme ud af sengen. Det vil reducere risikoen for rygsmerter og muskelspændinger og gøre Jeres arbejde mere effektivt. Desuden vil en god ergonomisk arbejdsstol, hjælpe jer med at styrke balancen i udfordrende arbejdssituationer. Det vil være en hjælp i forbindelse med spisesituationer, påklædningssituationer og i badesituationer hvor I vil undgå at belaste ryggen, nakken og skuldrende. Til lave arbejdssituationer anbefaler vi Classic DayCare eller ReForm DayCare da siddehøjden kan komme ned i gulvhøjde. Til arbejde i normalhøjde anbefaler vi stole fra Classic pleje serien, ReForm pleje eller InCharge pleje serien.

Træning og uddannelse i god ergonomi

En anden vigtig faktor i gode ergonomiske arbejdsforhold er træning og uddannelse. Som plejer vil det være rigtig godt at få undervisning i korrekt løfteteknik og få viden om, hvordan du kan reducere risikoen for arbejdsrelaterede skader og sygdomme. Dette kan være en del af den generelle træning, der gives til nye plejer, eller det kan være en regelmæssig opfølgningstræning.

Gode ergonomiske forhold 

Plejehjem, der investerer i gode ergonomiske arbejdsforhold, vil opleve en øget produktivitet og effektivitet hos personalet, for det drejer sig ikke kun om at reducere risikoen for skader og sygdomme, det handler lige så meget om, at der vises hensyn og respekt for personalets sundhed og velbefindende - at skabe en mere tilfredsstillende og trivselsmæssig positiv arbejdsplads for personalet. Og mon ikke det også vil få en positiv indvirkning på beboeres velbefindende og i sidste ende hjælpe til plejehjemmets generelle succes og omdømme.

Forslag til forbedring af ergonomien på plejehjemmet

Forbedring af ergonomien på plejehjemmet er vigtigt for at sikre en sund og komfortabel arbejdsplads for plejepersonale og samtidig forbedre livskvaliteten for de ældre, der bor på plejehjemmet. 

Her er nogle ideer til ergonomiske tiltag, der kan implementeres på plejehjemmet:

 1. Justerbare senge: Det er super godt hvis sengene kan justeres i højden og hældning, da det sikre en ergonomisk korrekt arbejdsstilling for plejepersonalet under pleje og omsorg af beboerne.
 2. Løfte- og transferudstyr: Anvend løfte- og transferudstyr som f.eks. glideplader, liftudstyr, loftlifte og andet for at minimere risikoen for løfteskader hos plejepersonalet, samtidig med at beboerne sikres en tryg og sikker overflytning.
 3. Ergonomiske hjælpemidler: Vælg gode ergonomiske hjælpemidler og redskaber, som er designet til at minimere belastningen på kroppen. Det kan omfatte ergonomiske arbejdsstole, rengøringsredskaber, høreværn, knæpuder og andre redskaber, der anvendes i plejehjemmet.
 4. Træning og uddannelse: Plejepersonalet bør trænes i korrekt løfteteknik og ergonomiske arbejdsstillinger for at minimere risikoen for belastningsskader.

Implementering af disse ergonomiske tiltag kan bidrage til at skabe en sund og behagelig arbejdsplads på plejehjemmet, samtidig med at det forbedrer livskvaliteten og trivslen for beboerne og plejepersonalet.