Behandlerstole

Fysioterapeut behandler patient. Fysioterapeuten sidder på en InCharge stol betrukket med sort kunstskind.

Stole til dig
der hjælper andre

med deres skader og skavanker
Til læger, terapeuter m.m.
Ergonomiske behandlerstole

Vi tilbyder ergonomiske arbejdsstole, der giver dig mulighed for, ubesværet, at manøvre rundt om din patient mens du behandler. Alle stolene er udstyret med bløde og letløbende hjul, som er gode at køre på. Stolene støtter dig, der hvor du har brug for det, og giver dig samtidig ubegrænset bevægelsesfrihed. De er nemme at justere i højden i forhold til forskellige arbejdssituationer og aflaster og styrker din krop i løbet af din arbejdsdag.

InCharge stol betrukket med mørkegrå microfiber. Classic stol betrukket med blå microfiber. ReForm stol betrukket med hvid kunstskind.

Tre grundmodeller

Du kan vælge mellem tre grundmodeller inden for ergonomiske arbejdsstole:

InCharge, ReForm og Classic.

InCharge

InCharge stolen blev designet af Nanna Ditzel i begyndelsen af 1990’erne. Tanken bag stolen var, at den skulle være en støtte og ikke en begrænsning. Den fylder ikke meget, og den vil have en enorm betydning for dig, da sædet er formet, så det aflaster og støtter i belastende arbejdspositioner. InCharge vejer det halve af hvad en almindelig stol vejer, og derfor kan du nemt og ubesværet flytte dig rundt, mens du sidder på den.

ReForm

En minimalistisk, ergonomisk og funktionel arbejdsstol som giver dig mulighed for at sidde ordentligt, når du arbejder, så du slipper for smerter i lænd, nakke og ryg. Stolen er utrolig nem at indstille og bevæge sig rundt på. Denne fine stol er designet af Anders Peter Jensen.

Classic

Classic er modellen der grundlage Dynamostol, for snart 35 år siden. Denne stol hjulpet mange mennesker til et bedre arbejdsliv, da den har givet mulighed for at arbejde uden smerter i lænd, ryg og nakke. Stolen har bløde og letløbende hjul, der gør det nemt for dig at bevæge dig rundt. Classic stolen er udviklet af grundlægger Claus Lundsgaard ud fra hans egen oplevelse med smerter i kroppen.

Andre funktioner, som du kan tilføje din stol:

Flex: Flex funktionen er udviklet af en hollandsk fysioterapeut. Det er en unik funktion, der giver dig mulighed for at styrke din core, mens du sidder ned. Flex funktionen betyder at sædet kan vippe 11 grader i alle retninger, så sædet følger dine bevægelser og støtter dig i udfordrende arbejdspositioner. Det er en unik mulighed for at skabe fleksibilitet og balance i kroppen. 
Læs mere om Flex og se vores intro video her.

Gribebøjle: Gribebøjlen skal ikke betragtes som et ryglæn, men som et praktisk håndtag, som du kan gribe fat i, når du vil flytte stolen. 

OBS! Gribebøjlen er fastmonteret InCharge. Det kan afmonteres, hvis man ønsker en stol uden.

Derfor passer en Dynamostol perfekt til din arbejdssituation.
Det gælder for alle tre modeller at de:

• Støtter din krop i udfordrende arbejdsstillinger.

• Giver dig fri bevægelighed.

• Er nemme at højderegulere individuelt.

• Har et enkelt og minimalistisk design, der ikke optager meget plads.

• Er nemme at rengøre.

Fysioterapeut sidder på ReForm behandlerstol. Behandler patient.

Dynamostol - den aktive behandlerstol til læger og terapeuter

Vi har siden 1984 udviklet udviklet ergonomiske behandlerstole til behandlere og terapeuter. Vi tilbyder både behandlerstol med ryglæn og uden, men fælles for stolene er, at de er ergonomiske og inviterer til en aktiv sidestilling. Den første model blev formgivet og skabt ud fra visionen om at skabe balance og styrke kroppen, selvom man sidder ned. På den måde for at give overskud til at præstere sit ypperste hver eneste dag, så dine patienter får den bedst mulige behandling og oplevelse hver gang.

Den aktive lægestol

Når du arbejder som læge, dyrelæge, sygeplejerske eller zone-, ergo-, fod- eller fysioterapeut eller noget helt tredje, skal du både præstere med din krop og dit hoved. For mange af vores kunder åbner der sig en helt ny verden når de prøver vores stole. De har været vant til at sidde på traditionelle stole hvor de blev passiviseret og fastlåst af ryglæn, armlæn og en alt for lav siddehøjde.

Mange har også oplevet at sædet på deres traditionelle stol var alt for stort. De kunne ikke nå jorden, med mindre de sad helt ude på kanten af stolen. Andre brugere har været glade for sadelstole, hvor sadlen er udformet som en hestesaddel. Det kan umiddelbart synes behageligt, men hurtigt vil man opdage at benene bliver tvunget fra hinanden i en udad roterende bevægelse der belaster bækkenet voldsomt. Den nedre del af ryggen fikseres i kraft af at man spreder sine ben. Således styrker man ikke den nedre ryg man fikserer den blot og passiviserer musklerne.

Du skal vælge vores behandlerstole fordi:

Den tager udgangspunkt i dine behov i forhold til besværlige arbejdsstillinger. En ergonomisk behandlerstol er kendetegnet ved nogle simple logiske karakteristika:

• Ergonomisk møder du et optimalt arbejdsredskab.
• Stolen er behagelig og giver dig mulighed for at være fysisk aktiv
• Det særlige design gør at stolen er let at håndterer og bevæge sig rundt på.
• Hjulene på stolen hjælper til, at du kan få en dynamisk bevægelse.

Hvorfor vælge en ergonomisk behandlerstol?

Fordi det giver dig mulighed for at udføre dit arbejde uden at gå på kompromis med dig selv. Vores ergonomiske behandlerstol følger og støtter dig i de udfordrende siddestillinger, som du kan have i forbindelse med dit arbejde som behandler.

En behandlerstol med hjul

Kun den bedste stol er god nok til dig, der arbejder inden for sundhedsvæsenet. Du har brug for en stol, der giver dig fri bevægelighed, så du kan holde dit fokus på patienten.

Behandlerstole med hjul, giver den perfekt balance i besværlige arbejdssituationer. Hjulene gør, at du nemt kan navigere stolen rundt uden at bruge unødig kræfter - du får en følelse af lethed, som har været en øjenåbner for mange af dem, der har prøvet stolen.

Tanken om at være aktiv, har hele livet været vigtigt for vores grundlægger og derfor er det aktive en naturlig del af produkt-filosofien. En stol med hjul, hvor du er i perfekt balance, giver dig følelsen af næsten at svæve over gulvet. Det er en øjenåbner der fortsat hjælper tusinder af brugere hver dag.

Bygget på erfaring

I 1984 formgav Claus Lundsgaard en arbejdsstol, med tanke på at revolutionere måden vi sidder på. Gennem en længere periode havde han døjet med uforklarlige smerter i ryggen. Hans kiropraktor foreslog ham at lægge sig på sofaen, indtil det ikke gjorde ondt mere. Men for en aktiv mand som Claus var det ikke en mulighed. På daværende tidspunkt havde han et stillesiddende arbejde som økonomiansvarlig i en stor virksomhed, og brugte rigtig mange timer på sin kontorstol ved skrivebordet.

Claus begyndte at observere hvornår smerterne var stærkest. Det var de efter en lang dag på kontoret. Det var ikke i weekenderne hvor han var aktiv og i bevægelse. Således opstod tankerne om en dynamisk og aktiv siddestilling. Claus ville udvikle en ergonomisk kontorstol som han kunne holde ud at sidde på en hel dag og samtidig være frisk i hovedet og føle sig fysisk aktiv.

Claus tog udgangspunkt i rytterstillingen - rytteren der kunne sidde på sin hest en hel dag uden at få smerter i ryggen. Han startede med at fjerne ryglæn og armlænene - de var overflødige. Hos isenkræmmeren købte han en klump ler og formede sædet efter et bækken. Han forestillede sig at løsningen skulle findes i kroppens anatomi - at hans opgave bestod i at formgive en stol der ville hjælpe kroppen til en perfekt og naturlig siddestilling.

Design og ergonomi en selvfølgelighed!

For os er godt design et bevis på, at vi har tænkt os om i tilblivelsen af vores produkter. Derfor har vi allieret os med nogle af verdens dygtigste formgivere.

Nanna Ditzel udformede i slutningen af 90'erne Dynamostol InCharge, her forende den verdenskendte møbelarkitekt, ergonomi og design i et tidløst formudtryk der aldrig bliver forældet.

Anders P. Jensen, der har en fortid som designer hos B&O, Heka-Dental og Samsung, fik i 2016 stillet opgaven ,at opdaterer Classic stolen til en mere tidssvarende stol. Det blev til Dynamostol ReForm, der på forbilledlig vis videreføre traditionen for aktiv siddestilling forenet i smukt og funktionelt design.