Ergonomiske kontorstole

Kvinde sidder på en InCharge Office betrukket med lysegrå Hallingdal uld fra Kvadrat. Hun sidder på et kontor og arbejder ved sin IMac.

Den perfekte
kontorstol

til dig der har valgt det sunde liv

Hvordan skal din stol se ud?

Hos Dynamostol har du mulighed for at designe din egen ergonomiske kontorstol. Det vil sige at du blandt andet har mulighed for at vælge mellem en sortlakeret eller en i aluminium.

Du har mulighed for at vælge mellem forskellige typer betræk og farve. Du kan også vælge om du vil have en stol med fleksibelt sæde, og om der skal være gribebøjle på stolen. Alt sammen kan du læse mere om herunder

InCharge Office Flex - kontorstol - sædet er betrukket med Hallingdal uld, fra Kvadrat.
Kontorstole med Flex-funktion

Flex funktionen er udviklet af en hollandsk fysioterapeut. Det er en unik funktion, der giver dig mulighed for at styrke din core, mens du sidder ned. Flex funktionen betyder at sædet kan vippe 11 grader i alle retninger, så sædet følger dine bevægelser og støtter dig i udfordrende arbejdspositioner. Det er en unik mulighed for at skabe fleksibilitet og balance i kroppen. 

Læs mere om Flex og se vores intro video her. 

Kontorstole med Flex-funktion
InCharge Office sort - sædet er betrukket med sort Hallingdal uld, fra Kvadrat
Sortlakeret kontorstole

Passer sort bedre ind i din indretning, så kan vi tilbyde InCharge Office i en sortlakeret udgave.

Sortlakeret kontorstole
ReForm Office - kontorstol - sædet er betrukket med sort Hallingdal uld fra Kvadrat
Kontorstole med gribebøjle

Gribebøjlen skal ikke betragtes som et ryglæn, men som et praktisk håndtag, som du kan gribe fat i, når du vil flytte stolen.

Kontorstole med gribebøjle
ReForm Disc | Kontorstol betrukket med sort Hallingdal uld fra Kvadrat
Ergonomiske standard kontorstole
Standard kontorstole

Hvilke kontorstole skal du vælge til kontoret?

Vi har tre grundmodeller af ergonomiske kontorstole, som du kan vælge mellem

InCharge, ReForm og Classic

Nedenunder kan du læse lidt om de forskellige stole.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 4675 0970 eller skrive til os på info@dynamostol.dk, hvis du har spørgsmål i forhold til hvilken højde der passer til dig eller hvilket betræk du skal vælge.

Måske du vil høre om, hvordan det fungerer med 'Prøv en stol gratis'.

InCharge office, kontorstol, betrukket med hvid Hallingdal uld, fra Kvadrat
InCharge Office

InCharge stolen blev designet af Nanna Ditzel i 1993.

Den markerer en revolution inden for ergonomiske kontorstole.

Designet er baseret på den menneskelige anatomi. Derfor er sædet formet efter bækkenet og passer perfekt til en ergonomisk siddestilling. Din rygsøjle danner en naturlig S-kurve, så du ikke falder i ryggen, som det ofte sker med en traditionel kontorstol.

Der er særligt fokus på, at stolen er nem at manøvrere og understøtter kroppens behov for bevægelse.

InCharge Office til kontoret
ReForm Office, kontorstol, betrukket med hvid Hallingdal uld, fra Kvadrat
ReForm Office

ReForm stolen er designet i et minimalistisk og elegant design, samtidig med at den tilbyder en ergonomisk og støttende funktion.

Denne stol giver dig mulighed for at indtage en aktiv og behagelig siddestilling, der hjælper med at forebygge arbejdsrelaterede lidelser som ryg-, nakke- og lændesmerter. Al denne smerte kan opstå når du har krævende siddestillinger eller et arbejde der kræver, at du sidder ned i længere perioder.

ReForm Office til kontor
Classic, kontorstol, betrukket med hvid Hallingdal uld, fra Kvadrat
Classic

Classic stolen er den første model, der blev designet hos Dynamostol. Det er Claus Lundsgaards bud på en ergonomisk kontorstol.

I over 35 år har denne stol hjulpet mange mennesker til en bedre hverdag med en mere aktiv siddestilling.

De bløde og letløbende hjul gør det nemt at bevæge sig rundt.

Classic stolen vil være et naturligt valg for dig, der ønsker et ergonomisk værktøj, som kan danne grundlag for et sundt arbejdsmiljø.

Classic til kontor
Ønsker du at sidde sundt og aktivt?

Det bedste du kan gøre for dig selv og dine kollegaer, er at skabe et godt arbejdsmiljø med nogle gode og sunde værdier, som giver mere energi og glæde på kontoret.

I kan få kontorstole på prøve og opleve en ny og bedre måde at sidde på. Stolene er enkle og elegante og super nemme at indstille.

Desuden vil I opleve følgende:

  • Stolen giver en sund og varieret siddestilling ved stillesiddende arbejde.
  • Det er super nemt manøvrere rundt på kontoret, da hjulene kører som en drøm - det er nemt at trille over til en kollega, hvis man har et møde.
  • Stolen fylder meget lidt, og derfor er optimale til kontoret, da de nemt placeres under bordet, når de ikke bruges.

Det synes andre om vores stole

★ ★ ★ ★ ★

Jeg har nu siddet på en Incharge…

Jeg har nu siddet på en Incharge Dynamostol de seneste 3 måneder og kan varmt anbefale alle at prøve den. Jeg sidder på kontor fra morgen til sen eftermiddag og jeg kan mærke at mine arbejdsdage ikke er nær så tunge henover middag, da jeg hele tiden er i en smule bevægelse og i ret stilling.

Den er rigtig god i kombination med et hæve-sænke-bord, da man ubevidst ændrer på sin siddestilling flere gange dagligt.

De varmeste anbefalinger herfra.

Peter

★ ★ ★ ★ ☆

Udmærket og en rigtig fin lille stol

Udmærket og en rigtig fin lille stol, der kan placeres mange steder

Inger Merete

★ ★ ★ ★ ★

Den bedste kontorstol, jeg har prøvet.

Jeg har for nyligt købt min anden Dynamostol. Det fordi jeg også vil have en på hjemmekontoret. Jeg har en dum lænd og har brug for en stol som kan give mig den rigtige holdning. Dynamostolen (uden bøjle) gør at jeg kan holde ryggen rank og samtidig have stor bevægelsesplads til benene.
Og så får man den bedste service hos Dynamostol! Hvis jeg kunne give 10 stjerner så gjorde jeg gerne det!

Kjersti

★ ★ ★ ★ ★

Denne dynamostol er fantastisk at sidde…

Denne dynamostol er fantastisk at sidde på, man bevæger sig let i alle positioner og jeg føler at man kan bevæge sig helt frit.

Inge Marie

★ ★ ★ ★ ★

Jeg har købt en dynamostol med bøjle i…

Jeg har købt en dynamostol med bøjle i 2021. Det er en sadel der kan dreje og hejses op og ned, på et understel med 5 hjul. Jeg bruger den i mit køkken og arbejdsværelse. Den har givet mig uvurderlig hjælp og den har sammen med intensiv træning reddet mig efter et voldsomt brake down med smerter i hofte og knæ. Jeg er blevet rask og bruger stolen mange gange daglig. 5 stjerner og venlig hilsen og tak

Eva

Marias oplevelse med vores ergonomiske kontorstol

Derfor skal du købe Dynamostols ergonomiske kontorstol

En ergonomisk kontorstol tager udgangspunkt i dine behov, når du skal sidde ned i mange timer og arbejde. Vores ergonomiske kontorstole har et enkelt og minimalistisk look, og de passer derfor ind i enhver indretning, og kan styles efter smag og behag. Leder du efter en kontorstol, der er god for ryggen, er Dynamostol ergonomiske kontorstole et rigtig godt valg.

En ergonomisk kontorstol er kendetegnet ved nogle simple og logiske karakteristika:

• Ergonomisk møder du et optimalt arbejdsredskab.
• Kontorstolen er behagelig og giver mulighed for at være fysisk aktiv
• Det særlige design gør, at stolen er let at håndtere og komme af og på.

Forskellen på en sadelstol og en ergonomisk kontorstol

Andre ergonomiske kontorstole er lavet som en hestesadel og kaldes derfor sadelstole. Du vil umiddelbart fornemme, at du sidder behageligt. Men sadlen er som udgangspunkt skabt til en hesteryg, hvor rytteren er i bevægelse - på en sadelstol er der ingen naturlig bevægelse, som hjælper til at spænde op i ben, mave, ryg og skuldre.

I stedet for belaster du dine hofter i en unaturlig udad rotation, som på længere sigt kan være skadelig og give ubehagelige smerter i hofteleddene. Det er netop dette, som vi hos Dynamostol ønsker at gøre op med. Vi skaber derfor ergonomiske kontorstole, der er gode for ryggen, idet de inviterer til en aktiv sidestilling.

Vælger du en traditionel kontorstol med ryglæn og armlæn, bliver du passiviseret og mister muskelkraft og energi. Du synker sammen og belaster ryg, skuldre og nakke, men frem for alt sænker du dit kredsløb - dette sker naturligvis ikke med en ergonomisk kontorstol uden armlæn fra Dynamostol.

Hvornår skal du vælge en ergonomisk kontorstol til kontoret?

Er du så heldig, at du har et hæve/sænke bord, så vil den bedste ergonomiske kontorstol give dig en åben vinkel i hofte og knæ. Din ryg bliver naturligt rettet op når du sidder på denne måde og musklerne i den nedre del af ryggen bliver aktiveret. På den måde får du det bedste fra både kontorstol og ergonomi. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige, står vi altid klar til at hjælpe dig og tilbyde dig den bedste kundeservice.

Arbejder du ved et bord uden hæve/sænke funktion er den bedste ergonomiske kontorstol den, hvor du ubesværet kan få lårene ind under bordet. Det kan betyde, at du kommer til at sidde lidt lavere end tiltænkt. Du har mulighed for at kompensere ved at sætte det ene ben bagud, således at knæet peger nedad. Derved strækker du den nederste del af ryggen, og får en langt bedre arbejdsstilling end på en traditionel kontorstol. En anden mulighed kan være, at du sætter 4 klodser under bordbenene, og dermed hæver bordet det antal centimeter, der er behov for. Derved opnår du et rigtig fint arbejdsbord hvor hæve/sænke funktionen blive mindre relevant.

Samarbejde med fysioterapeut

Når du ønsker at blive særligt udfordret, har vi i samarbejde med den Hollandske Fysioterapeut Wim Don, udviklet en kontorstol med Flex funktion. Flex betyder fleksibel, hvilket vil sige, at sædet er bevægeligt. Som bruger har du præcis samme fornemmelse som når du sidder på en pilates bold, dog har du fordelene ved at stolen ikke triller væk og du sidder på et perfekt udformet sæde.

Du tænker måske ”...sådan en kontorstol kan jeg ikke bruge som kontorstol” men det kan du! Og du vil elske at blive aktiveret, i modsætning til at sidde passivt med ryglæn og armlæn der kun gør, at du IKKE kan bevæge dig frit.

Hvilke ergonomiske kontorstole skal du vælge?

Når man præsenteres for Dynamostols design-kontorstole; InCharge, Classic og ReForm kan man godt blive i tvivl om, hvilken model man skal vælge. Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre kontorstole og passer til et hvilket som helst ergonomisk kontor. Det handler mere om, hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi gerne vil dele, dog skal de betragtes som pejlemærker og ikke som nogen eksakt facitliste.

• Har du korte ben, og er du ikke specielt høj siger vores erfaring at Classic/ReForm muligvis er at foretrække.

• Hverken InCharge, Classic eller ReForm er brede stole, tværtimod, men Classic/ReForm er en anelse smallere end InCharge, det betyder at du kan sidde med næsten helt samlede ben. Det har ikke nogen ergonomisk betydning men er udelukkende af hensyn til hvad du synes om.

• Generelt set skal du sidde højere end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben.