Ergonomiske kontorstole, der er gode for ryggen

Vores ergonomiske kontorstole uden armlæn tilgodeser dine behov for at sidde aktivt, de giver dig en dynamisk siddestilling og du får en bedre arbejdsdag. Vores kontorstole er gode for ryggen og tager udgangspunkt i den menneskelige anatomi. De er specifikt designet til kroppens behov for bevægelse. En god arbejdsstol med hjul er livsvigtig hvis du vil have det bedste ud af din arbejdsdag. Vores ergonomiske kontorstole er udviklet og forfinet sammen med brugere gennem de sidste mange år, ligesom de er lavet i et lækkert design.

6 vare(r)

Prøv 14 dage gratis

Prøv stolen i 14 dage helt gratis.

Gratis fragt

Gratis fragt på alle webordre.

Ergonomisk design

Designet til at forebygge rygsmerter

Hvad er en Ergonomisk kontorstol?

En ergonomisk kontorstol tager udgangspunkt i dine behov, når du skal sidde ned i mange timer og arbejde. Vores ergonomiske kontorstole har et enkelt og minimalistisk look, de passer derfor ind i enhver indretning, og kan styles efter smag og behag. Leder du efter en kontorstol, der er god for ryggen, er Dynamostol ergonomiske kontorstole et rigtig godt valg.

En ergonomisk kontorstol er kendetegnet ved nogle simple og logiske karakteristika:

  • Ergonomisk møder du et optimalt arbejdsredskab.
  • kontorstolen er behagelig og giver mulighed for at være fysisk aktiv
  • Det særlige design gør, at stolen er let at håndtere og komme af og på.

Forskellen på en sadelstol og en ergonomisk kontorstol

Andre ergonomiske kontorstole er lavet som en hestesadel ”sadelstole”. Du vil umiddelbart fornemme, at du sidder behageligt.

Men sadlen er som udgangspunkt skabt til en hesteryg, hvor rytteren er i bevægelse - på en sadelstol er der ingen naturlig bevægelse, som hjælper til at spænde op i ben, mave, ryg og skuldre.

I stedet for belaster du dine hofter i en unaturlig udad rotation, som på længere sigt kan være skadelig og give ubehagelige smerter i hofteleddene. Det er netop dette, som vi hos Dynamostol ønsker at gøre op med. vi skaber derfor ergonomiske kontorstole, der er gode for ryggen, idet de inviterer til en aktiv sidestilling.

Vælger du en traditionel kontorstol med ryglæn og armlæn, bliver du passiviseret og mister muskelkraft og energi. Du synker sammen og belaster ryg, skuldre og nakke, men frem for alt sænker du dit kredsløb - dette sker naturligvis ikke med en ergonomisk kontorstol uden armlæn fra Dynamostol.

Hvornår skal du vælge en ergonomisk kontorstol til kontoret?

Er du så heldig, at du har et hæve/sænke bord, så vil den bedste ergonomiske kontorstol give dig en åben vinkel i hofte og knæ.

Din ryg bliver naturligt rettet op når du sidder på denne måde og musklerne i den nedre del af ryggen bliver aktiveret. På den måde får du det bedste fra både kontorstol og ergonomi. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige, står vi altid klar til at hjælpe dig og tilbyde dig den bedste kundeservice.

Arbejder du ved et bord uden hæve/sænke funktion er den bedste ergonomiske kontorstol den, hvor du ubesværet kan få lårene ind under bordet. Det kan betyde, at du kommer til at sidde lidt lavere end tiltænkt.

Du har mulighed for at kompensere ved at sætte det ene ben bagud, således at knæet peger nedad. Derved strækker du den nederste del af ryggen, og får en langt bedre arbejdsstilling end på en traditionel kontorstol.

En anden mulighed kan være, at du sætter 4 klodser under bordbenene,og dermed hæver bordet det antal centimeter, der er behov for. Derved opnår du et rigtig fint arbejdsbord hvor hæve/sænke funktionen blive mindre relevant.

Samarbejde med fysioterapeut

Når du ønsker at blive særligt udfordret, har vi i samarbejde med den Hollandske Fysioterapeut Wim Don, udviklet en kontorstol med Flex funktionen.

Flex betyder fleksibel, hvilket vil sige, at sædet er bevægeligt. Som bruger har du præcis samme fornemmelse som når du sidder på en pilates bold, dog har du fordelene ved at stolen ikke triller væk og du sidder på et perfekt udformet sæde.

Du tænker måske ”...sådan en kontorstol kan jeg ikke bruge som kontorstol” men det kan du! Og du vil elske at blive aktiveret, i modsætning til at sidde passivt med ryglæn og armlæn der kun gør, at du IKKE kan bevæge dig frit.

Hvilken model skal du vælge?

Når man præsenteres for Dynamostols design-kontorstole; InCharge OL, Classic OL og ReForm OL kan man godt blive i tvivl om, hvilken model man skal vælge.

Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre kontorstole og passer til et hvilket som helst ergonomisk kontor. Det handler mere om, hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi gerne vil dele, dog skal de betragtes som pejlemærker og ikke som nogen eksakt facitliste.

Har du korte ben, og er du ikke specielt høj siger vores erfaring at Classic/ReForm muligvis er at foretrække.

Hverken InCharge, Classic eller ReForm er brede stole, tværtimod, men Classic/ReForm er en anelse smallere end InCharge, det betyder at du kan sidde næsten med helt samlede ben. Det har ikke nogen ergonomisk betydning men er udelukkende af hensyn til hvad du synes om.

Generelt set skal du sidde højere end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben.

Designerne bag vores stole

Dynamostol Classic

Grundlæggeren af Dynamostol, Claus Lundsgaard, har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic som har været på markedet i mere end 35 år.

En funktionel og ergonomisk design-kontorstol der har hjulpet mere end 10.000’er til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Dynamostol Incharge

Dynamostol InCharge er formgivet af den verdensberømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En funktionel perle der hver dag glæder personale på kontorer verden over.

Dynamostol Reform

Da Classic havde været på markedet i 30 år lod vi Designer Anders P. Jensen give sit bud på en opdatering. Det blev til ReForm som i øjeblikket er ved at etablerer sig i markedet som en naturlig aftager for Classic.

Fordelene ved en Dynamostol

Aktivitet
Det smarte ved vores ergonomiske stol er netop, at den kan dække mange forskellige behov. Frem for alt er det en aktiv stol, hvor du har mulighed for fri bevægelighed, samt styrke din muskulatur og stimulerer dit kredsløb.

Derfor er der ingen grund til at tale om en bestemt vinkel i knæ og hofteled, som er PERFEKT… næh det PERFEKTE er, at du nu har fået en fantastisk stol, der er super fleksibel og som fungerer perfekt både på klinikker, ambulatorier, laboratorier og ved et hæve/sænkebord.

Da sædet er formet, så det passer til dit bækken, vil du nemt mærke, at du har lettere ved at rette din ryg end på en traditionel stol. I starten mærker du måske stolens udformning fortil, den fornemmelse forsvinder efter et par dage.

Forhøjningen fortil forhindrer en i at glide ned af stolen, selvom du sidder højere end på en almindelig stol. Der skal være en åben vinkel i dit hofteled, og du skal kunne nå jorden med flad fod.

Det er en god idé at ændre lidt på højden af stolen i løbet af dagen, da det giver dig variation i din siddestilling.

Rengøring og hygiejne
Det minimalistiske design gør at stolen er let at rengøre. Alle flader er i krom eller aluminium der tåler alle former for rengøringsmidler. Polstret på kontorstolen er Hallingdal uld, Microfibre fra Gabriel eller Skind fra Sørensen læder. Se her hvordan du skal behandle de forskellige materialer.

Fleksibilitet
Sædets specielle design gør, at du nemt kan sætte dig på stolen. Den praktiske gribebøjle gør det nemt for dig at retningsbestemme sædet, og det fungerer også perfekt som et håndtag, når stolen skal flyttes.

Eftersom stolen ikke fylder specielt meget, støder man ikke ind i kabinetter, brikse eller kollegaer når man suser rundt på stolen som er udstyret med dejligt letløbende hjul.

Herunder finder du en vejledning, hvor vi håber, at du kan genkende dig selv i en af vores beskrivelser, i forhold til den måde du skal bruge din Dynamostol.