Ergonomiske kontorstole

Vores ergonomiske kontorstole tilgodeser dine behov for at sidde aktivt, de giver dig en dynamisk siddestilling og du får en bedre arbejdsdag. Stolen tager udgangspunkt i den menneskelige anatomi. De er specifikt designet til kroppens behov for bevægelse. En god arbejdsstol med hjul er livsvigtig hvis du vil have det bedste ud af din arbejdsdag. Vores designstole er udviklet og forfinet sammen med brugere gennem de sidste mange år.

1-9 of 20

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Prøv 14 dage gratis

Prøv stolen i 14 dage helt gratis.

Gratis fragt

Gratis fragt på alle webordre.

Ergonomisk design

Designet til at forebygge rygsmerter

Hvad er en Ergonomisk design kontorstol?

Det er en stol der tager udgangspunkt i dine behov når du skal sidde ned i mange timer og arbejde. Vores stole har et enkelt og minimalistisk look, de passer derfor ind i enhver indretning, og kan styles efter smag og behag.

En ergonomisk kontorstol er kendetegnet ved nogle simple og logiske karakteristika:

  • Ergonomisk møder du et optimalt arbejdsredskab.
  • Stolen er behagelig og giver mulighed for at være fysisk aktiv
  • Det særlige design gør at stolen er let at håndterer og komme af og på.

Andre ergonomiske kontorstole er lavet som en hestesadel ”sadelstole”. Du vil umiddelbart fornemme at du sidder behageligt.

Men sadlen er som udgangspunkt skabt til en hesteryg hvor rytteren er i bevægelse - på en sadelstol er der ingen naturlig bevægelse som hjælper dig til at spænde op i ben, mave, ryg og skuldre.

I stedet for belaster du dine hofter i en unaturlig udad rotation, som på længere sigt kan være skadelig og give ubehagelige smerter i hofteleddene.

Vælger du en traditionel kontorstol med ryglæn og armlæn, bliver du passiviseret og mister muskelkraft og energi. Du synker sammen og belaster ryg, skuldre og nakke, men frem for alt sænker du dit kredsløb.

Hvornår skal du vælge en Dynamostol til kontoret?

Er du så heldig, at du har et hæve/sænke bord så skal du vælge en kontorstol, hvor du får en åben vinkel i hofte og knæ.

Din ryg bliver naturligt rettet op når du sidder på denne måde og musklerne i den nedre del af ryggen bliver aktiveret.

Arbejder du ved et bord uden hæve/sænke funktion skal du vælge en kontorstol , hvor du ubesværet kan få lårene ind under bordet. Det kan betyde at du kommer til at sidde lidt lavere end tiltænkt.

Du har mulighed for at kompensere ved at sætte det ene ben bagud, således at knæet peger nedad. Derved strækker du den nederste del af ryggen, og får en langt bedre arbejdsstilling end på en traditionel stol.

En anden mulighed kan være, at du sætter 4 klodser under bordbenene,og dermed hæver bordet det antal centimeter der er behov for. . Derved opnår du et rigtig fint arbejdsbord hvor hæve/sænke funktionen blive mindre relevant.

Til dig der ønsker at blive særligt udfordret, har vi i samarbejde med den Hollandske Fysioterapeut Wim Don, udviklet en kontorstol med Flex funktionen.

Flex betyder fleksibel, hvilket vil sige at sædet er bevægeligt. Som bruger har du præcis samme fornemmelse som når du sidder på en pilates bold, dog har du fordelene ved at stolen ikke triller væk og du sidder på et perfekt udformet sæde.

Du tænker måske ”...sådan en stol kan jeg ikke bruge som kontorstol” men det kan du! Og du vil elske at blive aktiveret, i modsætning til at sidde passivt med ryglæn og armlæn der kun gør, at du IKKE kan bevæge dig frit.

Hvilken model skal du vælge?

Når man præsenteres for Dynamostols design-kontorstole; InCharge OL, Classic OL og ReForm OL kan man godt blive i tvivl om hvilken model man skal vælge.

Som udgangspunkt er de ergonomiske principper ens for alle tre kontorstole. Det handler mere om hvilken stol der passer præcis til dig. Vi har nogle erfaringer, som vi gerne vil dele med dig, dog skal de betragtes som pejlemærker og ikke som nogen eksakt facitliste.

Har du korte ben og ikke specielt høj siger vores erfaring at Classic/ReForm muligvis er at foretrække.

Hverken InCharge, Classic eller ReForm er brede stole, tværtimod, men Classic/ReForm er en anelse smallere end InCharge, det betyder at du kan sidde næsten med helt samlede ben. Det har ikke nogen ergonomisk betydning men er udelukkende af hensyn til hvad du synes om.

Generelt set skal du sidde højere end på en traditionel stol, men du skal ikke sidde så højt at forhøjningen fortil på sædet presser unødigt på dit skamben.

Hvem er designerne:

Grundlæggeren af Dynamostol, Claus Lundsgaard, har lagt det designmæssige arbejde i Dynamostol Classic som har været på markedet i mere end 35 år.

En funktionel og ergonomisk design-kontorstol der har hjulpet 10.000’er til at få en bedre og mere aktiv hverdag.

Dynamostol InCharge er formgivet af den verdensberømte møbeldesigner Nanna Ditzel i 1998. En funktionel perle der hver dag glæder personale på kontorer verden over.

Da Classic havde været på markedet i 30 år lod vi Designer Anders P. Jensen give sit bud på en opdatering. Det blev til ReForm som i øjeblikket er ved at etablerer sig i markedet som en naturlig aftager for Classic.

Fordelene ved en Dynamostol

Aktivitet
Det smarte ved vores stol er netop, at den kan dække mange forskellige behov. Frem for alt er det en aktiv stol, hvor du har mulighed for at bevæge dig frit, styrke din muskulatur og stimulerer dit kredsløb.

Derfor er der ingen grund til at tale om en bestemt vinkel i knæ og hofteled, som er PERFEKT… næh det PERFEKTE er, at du nu har fået en fantastisk stol, der er super fleksibel og som fungerer perfekt både på klinikker, ambulatorier, laboratorier og ved et hæve/sænkebord.

Da sædet er formet, så det passer til dit bækken, vil du nemt mærke, at du har lettere ved at rette din ryg end på en traditionel stol. I starten mærker du måske stolens udformning fortil, den fornemmelse forsvinder efter et par dage.

Forhøjningen fortil forhindrer dig i at glide ned af stolen, selvom du sidder højere end på en almindelig stol. Der skal være en åben vinkel i dit hofteled, og du skal kunne nå jorden med flad fod.

Det er en god idé at ændre lidt på højden af stolen i løbet af dagen, da det giver dig variation i din siddestilling.

Rengøring og hygiejne
Det minimalistiske design gør at stolen er let at rengøre. Alle flader er i krom eller aluminium der tåler alle former for rengøringsmidler. Polstret på kontorstolen er Hallingdal uld, Microfibre fra Gabriel eller Skind fra Sørensen læder. Se her hvordan du skal behandle de forskellige materialer.

Fleksibilitet
Sædets specielle design gør, at du nemt kan sætte dig på stolen. Den praktiske gribebøjle gør det nemt for dig at retningsbestemme sædet, og det fungerer også perfekt som et håndtag, når stolen skal flyttes.

Eftersom stolen ikke fylder specielt meget, støder man ikke ind i kabinetter, brikse eller kollegaer når man suser rundt på stolen som er udstyret med dejligt letløbende hjul.

Herunder finder du en vejledning, hvor vi håber, at du kan genkende dig selv i en af vores beskrivelser, i forhold til den måde du skal bruge din Dynamostol.

INSPIRATION & TILBUD